Αφράτα σουβλάκια κοτόπουλου με μοναδική μαρινάδα

Newsroom.
10/01/2025 08:23
 
 
 

Μαζί με ζεστές πίτες και λαχανοσαλάτα τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι το τέλειο γεύμα, αλλά και ο πιο εύκολος μεζές για φιλικές μαζώξεις.

Υλικά:
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
200 γρ. γιαούρτι, κατά προτίμηση πρόβειο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 λεμόνι μικρό, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
«Περνάμε» το κοτόπουλο σε καλαμάκια (12-14), χωρίς να το σκουπίσουμε από τη μαρινάδα, και τακτοποιούμε τα σουβλάκια στο ταψί.
Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr της Νίκης Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*