Σπείρα Ιταλών έκλεβε πολυτελή ρολόγια στη Μύκονο – Συνελήφθησαν τα μέλη της

rologia polyteli klopi
admin
13/08/2017 06:59
 
 
 

Οργανωμένη σπείρα που αφαιρούσε επώνυμα πολυτελή ρολόγια από τουρίστες εξαρθρώθηκε στη Μύκονο, μετά από συστηματικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ιταλίας και συγκεκριμένα δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 25, 30 και 18 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση. Σημειώνεται ότι η 18χρονη είχε συλληφθεί και πάλι στις 5 Ιουνίου 2017 για κλοπή ρολογιού στη Χώρα Μυκόνου.

Τρεις τουλάχιστον κλοπές
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ειδικεύονταν συστηματικά στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών και ενέχονται σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μύκονο.
Ειδικότερα:
*τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιουλίου στη Χώρα Μυκόνου άρπαξαν από υπήκοο Μεξικού, ρολόι αξίας 10.000 ευρώ,
*τις απογευματινές ώρες της 4ης Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, ρολόι αξίας 50.000 ευρώ και
*τις βραδινές ώρες της 10ης Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από γυναίκα υπήκοο Ελβετίας, ρολόι αξίας 15.000 ευρώ. Μάλιστα, για να της αφαιρέσουν το ρολόι, την έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*