Παράταση ενός χρόνου για τις εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

a gymnasio
admin
05/01/2018 14:27
 
 
 

Την τροποποίηση της αρχικής Προγραμματικής Σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2016, με αντικείμενο τις εργασίες συντήρησης και επισκευής κτιριακών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων (συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων χώρων τους) συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.

Έτσι, η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρατείνεται κατά έναν χρόνο, με την Περιφέρεια να χρηματοδοτεί με το συνολικό ποσό των 427.000 ευρώ, τις εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων σε Νάξο, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι και Σχοινούσα.
Το έργο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας κτιρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων, εντός των ορίων του Δήμου. Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και φορέας εκτέλεσης του είναι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε επιπλέον χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της (είναι αρμοδιότητα των Δήμων). Μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει μέχρι κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*