Ο ΑΜΣ Φιλωτίου έκοψε τη βασιλόπιτα και βράβευσε προσωπικότητες από το Φιλώτι (φώτος)

ams pita 2018 16
admin
22/01/2018 18:23
 
 
 

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου “Ο ΖΕΥΣ” το Σάββατο κατά την οποία τιμήθηκαν εκλεκτές προσωπικότητες που κατάγονται από το Φιλώτι.

ams pita 2018 3

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευλόγησε την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιττα του Συλλόγου, ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις προσωπικοτήτων που κατάγονται από το Φιλώτι και κατά το παρελθόν διακρίθηκαν αλλά και τώρα διακρίνονται για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και προβάλλουν τον τόπο και τις παραδόσεις του.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, ο δημάρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης Μαυρομμάτης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής και ο αντιπρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Αντώνης Μανιός.

ams pita 2018 8

Κατά την εκδήλωση ο ΑΜΣ Φιλωτίου τίμησε το Φιλωτίτη Ιατρό – Καθηγητή Πανεπιστημίου Μανώλη Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του αρχικά στον Καναδά και στην συνέχεια στις Η.Π.Α. Σύντομα αναδείχθηκε τόσο στην μάχιμη Ιατρική όσο και στην έρευνα με επίκεντρο το παιδικό καρκίνο και τις μεταμοσχεύσεως μυελού των οστών για τα παιδιά. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας των Η.Π.Α στο Τμήμα Παιδιατρικής – Παθολογοανατομίας, Παθολογίας και Ανοσιοβιολογίας. Είναι επίσης Διευθυντής στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και πρόσφατα εξελέγη Διευθυντής Παθολογίας και Ιατρικής όλων των μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών ενηλίκων και ανηλίκων. Συγχρόνως όμως είναι και αθλητής από έφηβος (υπήρξε και πρωταθλητής) σε αγώνες δρόμου, αλλά και Μαραθωνοδρόμος μέχρι και σήμερα, για περίπου δηλαδή 45 χρόνια. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του Γιώργος Κατσάνης.

ams pita 2018 7

Επίσης κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής κολύμβησης Δημήτρης Μανιός, η πρωταθλήτρια κολύμβησης Ιωάννα Σαχά, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Συλλόγου Εμμανουήλ Κοττάκης και τέλος οι δύο παραδοσιακοί λαϊκοί οργανοπαίκτες της τσαμπούνας και στιχουργοί Δημήτριος Μουστάκης (Κοντομίτσος) και Στέφανος Μουστάκης (Κοντοστέφανος).

ams pita 2018 2

ams pita 2018 15

ams pita 2018 14

ams pita 2018 13

ams pita 2018 12

ams pita 2018 11

ams pita 2018 10

ams pita 2018 6

ams pita 2018 9

ams pita 2018 5

ams pita 2018 4

 

(Visited 70 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*