Στο «τιμόνι» του Λιμενικού ως το 2019 ο Σταμάτης Ράπτης – Συγχαρητήριο μήνυμα της Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων

raptis stamatis arxigos limenikou naxos 1
admin
21/02/2018 00:43
 
 
 

Στη μικρή λίστα με τους μακροβιότερους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος συμπεριλαμβάνεται από την Παρασκευή ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, καθώς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την παράταση της θητείας του για ακόμη ένα χρόνο στο τιμόνι του Λιμενικού Σώματος.

Η διετής θητεία του Αρχηγού έληξε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο το ΚΥΣΕΑ απόφαση της 4ης Συνεδρίασης της 16ης Φεβρουαρίου 2018, του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στη θέση του μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019.

Με αφορμή την παράταση της θητείας του κ. Ράπτη η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της στον κ. Ράπτη: “Η ΕΠΛΣ Κυκλάδων σας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια, έχοντας τη βεβαιότητα ότι το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που έχετε αναλάβει από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2016, θα συνεχίσει να στέφεται από επιτυχίες, επ΄ωφελεία του φορέα που υπηρετούμε, του προσωπικού και κυρίως της Ελληνικής Κοινωνίας. Η επιτυχής αντιμετώπιση των Υπηρεσιακών και προσφάτως Εθνικών προκλήσεων, επιβάλλει αποφασιστικότητα και σύνεση, στοιχεία που αναμφίβολα έχετε αποδείξει ότι διαθέτετε. Ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, είμαστε πεπεισμένοι ότι η μέχρι σήμερα ειλικρινής και εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ώστε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του νησιωτικού μας συμπλέγματος, να εξακολουθήσουν να μεταφέρονται σε ευήκοα ώτα και να βρίσκουν τη λύση τους με τρόπο αποτελεσματικό και δημιουργικό. Οι ευχές μας για υγεία, δύναμη και επιτυχίες, να συνοδεύουν την προσπάθειά σας”.

 

Να σημειωθεί ότι ο Σταμάτης Ράπτης ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στις 16 Φεβρουαρίου 2016, είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης και μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διοικητής της 3ης ΠΕΔΙΛΣ Λιμενικού Σώματος, κεντρικός λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λιμενικού Σώματος, καθώς και διοικητής της ΑΕΝ Σύρου.

Επίσης, έχει υπηρετήσει ως κυβερνήτης του Πλωτού Περιπολικού Λιμενικού Σώματος 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (μετάλλια, παράσημα και ευαρέσκειες).

 

 

(Visited 185 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*