Στη Σέριφο το 10ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

10o pagkykladiko synedrio logo
admin
21/02/2018 11:31
 
 
 

Από τις 4 μέχρι τις 6 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σέριφο το 10ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, με τίτλο «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προφοράς λένε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών».

Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, θα είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Σερίφου.
Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι φορέων με εμπειρία και ενεργό δράση σε ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων βίας, καθώς και επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα βίας. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προωθούνται επίσης παράλληλες δράσεις (σχετικές με τη θεματολογία του συνεδρίου), όπως η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων και η υλοποίηση σεμιναρίων στη Σέριφο. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Μαΐου.

Θεσμός επαφής και συνεργασίας
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» (με έδρα τη Νάουσα Πάρου) ιδρύθηκε επίσημα το 2013, με τη συμμετοχή 14 Συλλόγων Γυναικών από την Αμοργό, την Άνδρο, την Κέα, την Κύθνο, τη Μήλο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Τήνο και τη Σύρο, με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους για την επίτευξη των επιδιώξεων τους.
Ο θεσμός της επαφής και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου με τη διοργάνωση του 1ου και 2ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών και έκτοτε ακολούθησαν ετήσια συνέδρια σε διαφορετικά νησιά (Μύκονος 2010, Αμοργός 2012, Τήνος 2013, Άνδρος 2014, Κέα 2016 και Κύθνος 2017).
Τα Παγκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν πλέον ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα της Κυκλαδίτισσας, δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και της τοπικής ιστορίας, αλλά και βελτίωσης της δικτύωσης και της συνέργειας ανάμεσα στους Συλλόγους των νησιών. Κινητοποιούν δε, τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο προσφοράς, αλληλεγγύης και συμμετοχής.
Η θεματολογία τους περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων τα οποία απασχολούν τις γυναίκες στις Κυκλάδες, όπως: Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Παράδοση, Πολιτισμός, Οικογένεια, Κοινωνία και άλλα.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σας προσκαλούν στη Σέριφο, για να παρακολουθήσετε ένα πραγματικά ενδιαφέρον Συνέδριο, που απευθύνεται σε όλες τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*