Νίκος Συρμαλένιος: «Η τροπολογία για το ΠΙΙΕΤ αποκαθιστά τη νομιμότητα»

syrmalenios nikos boyli
admin
27/02/2018 10:58
 
 
 

Ανάμεσα στους πέντε βουλευτές που κατέθεσαν την τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), με την οποία επανέρχεται στο κράτος ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ήταν και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Συρμαλένιος χαρακτήρισε την τροπολογία «εμβληματική» τόσο για τους Κυκλαδίτες, όσο και για ολόκληρη την Τήνο, διότι – όπως είπε – «αποκαθιστά τη νομιμότητα και την παράδοση διακοσίων χρόνων κυριολεκτικά».
Αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο όλο ζήτημα, διευκρίνισε ότι η επαναφορά του ΠΙΕΤ στην εποπτεία του κράτους «δεν έχει να κάνει ούτε με εναντίωση στο θρησκευτικό συναίσθημα, ούτε με εναντίωση προσωπική στον επιχώριο Μητροπολίτη», αλλά σχετίζεται «με τη βαθιά πεποίθηση ότι οι παραδόσεις, οι οποίες ίσχυσαν επί διακόσια χρόνια και τις οποίες έχει υιοθετήσει ο λαός της Τήνου, θα συνεχίσουν να κατευθύνουν τις διαδικασίες και τη λειτουργία του Ιδρύματος».
«Όποιος νομίζει ότι με την ενδεχόμενη καταψήφιση αυτής της τροπολογίας ή την ουδέτερη στάση θα προσφέρει έργο στη θρησκευτική πίστη και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, κάνει πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε ότι πλέον αισθάνεται «μια ηθική ικανοποίηση» αφού κατάφερε να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από τρία χρόνια στον λαό της Τήνου. .

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου
https://www.youtube.com/watch?v=3G0lSsgqlc0&feature=youtu.be

 

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*