Ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και ζητά την εξαίρεση όλων των Κυκλάδων από το νέο Χωροταξικό των ΑΠΕ
Αποφασισμένος να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις απέναντι στο υπό διαβούλευση Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, μιλώντας στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη.
Ο κ. Σουσούδης υποστήριξε ότι η Άνδρος αδικείται από το όριο των 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο αφήνει εκτός προστασίας μόνο την Άνδρο και τη Νάξο στις Κυκλάδες, ενώ πρότεινε να εξαιρεθούν συνολικά όλα τα νησιά του συμπλέγματος.
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί το νησί»
Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος προχώρησε σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, από το οποίο προέκυψε ομόφωνο ψήφισμα, βασισμένο στις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων και χωροτακτών.
Όπως είπε, το ψήφισμα έχει ήδη αποσταλεί σε περισσότερους από είκοσι αποδέκτες, ενώ έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές πολιτών και τη θέση του Δήμου στηρίζουν δεκάδες φορείς του νησιού.
Επόμενος σταθμός η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου
Ο Θεοδόσης Σουσούδης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη ταχθεί υπέρ των θέσεων της Άνδρου, ενώ το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, όπου θα επιδιωχθεί νέα ομόφωνη απόφαση στήριξης.
Παράλληλα, όπως είπε, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, με επαφές σε θεσμικούς φορείς, δημόσιες παρεμβάσεις και ενημέρωση της κοινής γνώμης.
«Όλες οι Κυκλάδες πρέπει να εξαιρεθούν»
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρότασή του να μην υπάρξει απλώς αλλαγή του ορίου των τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Εμείς λέμε κάτι πιο γενικό. Να εξαιρεθούν όλες οι Κυκλάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός χαρακτήρας των νησιών πρέπει να προστατευθεί συνολικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, αλλά και με τους υπόλοιπους δημάρχους της Περιφέρειας, προκειμένου να εξεταστεί ο συντονισμός των ενεργειών.
«Η Άνδρος έχει ήδη καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες»
Ο κ. Σουσούδης υποστήριξε ακόμη ότι η Άνδρος διαθέτει ήδη εγκατεστημένη ισχύ που υπερκαλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για νέες μεγάλες εγκαταστάσεις.
Όπως είπε, το ζητούμενο είναι να διαφυλαχθούν το φυσικό περιβάλλον, τα πιστοποιημένα μονοπάτια, οι περιοχές Natura, ο πολιτισμός και ο τουριστικός χαρακτήρας του νησιού.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
































































