Τοποθέτηση Κόκκινου για «Το Μέλλον της Ευρώπης»

kokkinos mellon europis 1
admin
05/03/2018 10:58
 
 
 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (Ε.τ.Π.), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με κεντρικό θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης» παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στην εκδήλωση – η οποία εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Προβληματισμός για την Ευρώπη», με στόχο την προσφορά βήματος στους πολίτες προκειμένου να εκφράσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης – παρέστη και μίλησε ο Βέλγος πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Karl-Heinz Lambertz.

 

kokkinos mellon europis 2

 

«Να υπάρχει αλληλεγγύη και συνοχή στη λειτουργία της Ε.Ε.»
Στη συνάντηση που είχε μαζί του ο κ. Χ. Κόκκινος αλλά και στην τοποθέτησή του στην ημερίδα, επισήμανε τα εξής:
Την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε ο κ. Κόκκινος κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στην ιδιαίτερη χρηματοδότηση που πρέπει να έχουν οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ε.Ε. (όπως είναι τα Δωδεκάνησα και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γενικότερα).
Υποστήριξε ακόμη, ότι μερικά μόνο από τα κράτη της Ε.Ε. σηκώνουν το μεγάλο και δυσανάλογο βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος, την ίδια ώρα που κάποια άλλα «κωφεύουν» και δεν συμμετέχουν με ουσιαστικό τρόπο στην επίλυση του, ενώ αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τόνισε ότι κινδυνεύει να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της, λόγων της συνεχούς πολιτικής λιτότητας επί 9 συνεχόμενα χρόνια.
Τέλος, μίλησε και για την προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελείται σε αυτήν τη χώρα, εκφράζοντας την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση της Ε.Ε.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*