Κατερίνα Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Τα δικαιώματα κατακτώνται με αγώνες»

monogyioy katerina anoiksi
admin
08/03/2018 10:55
 
 
 

 

Το δικό της μήνυμα έστειλε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Κατερίνα Μονογυιού.

Ούσα και εκείνη σε έναν από τους πλέον ανδροκρατούμενους χώρους, αυτόν της πολιτικής, η κ. Μονογυιού θέλησε να υπενθυμίσει ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, το οποίο συνεχίζει να παλεύει για καλύτερες μέρες στη ζωή των γυναικών.
Το μήνυμα της κ. Μονογυιού έχει ως εξής:
8 Μαρτίου «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας»
Η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών στις 8 Μαρτίου έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών που διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία, στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Αυτοί οι αγώνες των γυναικών εκείνης της εποχής είναι επίκαιροι σήμερα, ιδίως σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης οι γυναίκες αισθάνονται πιο δυνατές στα δικαιώματα τους για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος και των κατακτήσεων των γυναικών του προηγούμενου αιώνα. Αυτή η ημέρα πρέπει να θυμίζει σε εμάς τις νεότερες, ότι τα δικαιώματα στη ζωή κατακτώνται με αγώνες, πόνο και αίμα και τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*