Έπνιξε τη Νάξο η αφρικανική σκόνη

 
 
 

Όχι δεν πρόκειται για κάποια ρετρό φωτογραφία της Νάξου… Είναι τοποθεσίες του νησιού και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου όταν η αφρικανική σκόνη μετέτρεψε το τοπίο σε κίτρινο.

Η ατμόσφαιρα στο νησί όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι αποπνιχτική ενώ οι πολύ ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που ξεπερνούν τα 9 μποφόρ διασκορπίζουν τη σκόνη σε κάθε γωνιά. Η ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στο έδαφος είναι σαφώς περιορισμένη και ακόμα και ο ήλιος έχει καλυφτεί από ένα μουντό κίτρινο χρώμα.

skoni 1

Η ΕΜΥ προβλέπει για τις Κυκλάδες βροχοπτώσεις τις νυχτερινές ώρες οπότε εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι όλοι οι κάτοικοι προετοιμασμένοι για λασποβροχή που ίσως να μην έχουν ξαναδεί…

skoni 3

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει όλη την Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων τουλάχιστον 10 χρόνων.

skoni 4

Σε ότι αφορά τον καιρό της Παρασκευής η ΕΜΥ προβλέπει για τις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

skoni 6
Τέλος την Παρασκευή σύμφωνα με το meteo αναμένονται και πάλι υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης σκόνης.

skoni 8

skoni 7

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*