“Παραλύει” χωρίς προϋπολογισμό ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video: τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο)

 
 
 

 

“Κλειστόν μέχρι νεωτέρας” ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων -όπως λένε οι “Πολίτες για τα νησιά μας”- αφού ο Απρίλης μπήκε και δεν έχει έρθει καν προς ψήφιση ούτε ο προϋπολογισμός, αλλά ούτε και το τεχικό πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να προηγηθεί αυτού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από χθες, 1η Απριλίου απαγορεύεται να γίνει η οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τη μισθοδοσία και τα προνοιακά επιδόματα, με βάση τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους και ο δήμος “παραλύει”.

Η παράταξη “Πολίτες για τα νησιά μας” έθεσαν το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι ο προϋπολογισμός (που έπρεπε να έχει ψηφιστεί από το Νοέμβριο του 2017) θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο σε περίπου δυο εβδομάδες (περί τα μέσα Απριλίου δηλαδή).

Αυτό σημαίνει ότι εάν όντως έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφιστεί σε 15 ημέρες χρειάζεται ακόμα ένας μήνας τουλάχιστον για να εγκριθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή εάν όλα πάνε καλά, εγκεκριμένο προϋπολογισμό θα έχει ο δήμος περί το τέλος Μαΐου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης απαντώντας στο ερώτημα του Βασίλη Βρούτση “γιατί καθυστερεί η ψήφιση του προϋπολογισμού”, σημείωσε ότι αρμόδιος να απαντήσει δεν είναι ο δήμαρχος αλλά η οικονομική επιτροπή του δήμου και η οικονομική υπηρεσία κάτι που θα πράξουν όταν το θέμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο…

“Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας”

Τέλος να σημειωθεί ότι η παράταξη του Βασίλη Βρούτση σε ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, αναφέρει για το θέμα:

“Μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφιστεί Προϋπολογισμός για το 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ έπρεπε να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Δεν έχει ψηφισθεί ούτε Τεχνικό Πρόγραμμα, που πρέπει να προηγηθεί, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Από 1η Απριλίου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη με βάση τον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, πλην αυτών που αφορούν τις αποδοχές προσωπικού και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, την καταβολή των χορηγούμενων από τους δήμους προνοιακών επιδομάτων και την καταβολή του επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους.

Με λίγα λόγια: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙ. Και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά”.

{youtube}qaQbTnMw4eU{/youtube}

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*