Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ο Γιάννης Βλασερός

 
 
 

Χαιρετισμό στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε ο Γιάννης Βλασερός, Γραμματέας του Τομέα Νησιωτικών Χωρών του ΠΑΣΟΚ και ήδη μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Βλασερός αρχικά επισήμανε ότι το κόμμα θα πρέπει να επιδιώξει έναν αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, προσδιορίζοντας τις παραμέτρους όπου θα πρέπει να εστιάσουν τα όργανα του (στροφή προς τη νεολαία, επιστροφή προς τον λαό, εντατικοποίηση της επικοινωνιακής πολιτικής, γνωστοποίηση του προγράμματος του και διαφύλαξη του Αιγαίου).
Επίσης, τόνισε ότι η παράταξη θα πρέπει άμεσα να πάρει τη θέση που της αξίζει, προκειμένου να δώσει διέξοδο στην κρίσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Βλασερού έχει ως εξής:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι Χρόνια πολλά! Πιστεύω ότι η ευχή καλή ανάσταση για την παράταξη μας έπιασε. Καλή επιτυχία στον φέρελπι νεαρό γραμματέα μας. Υποχρέωση όλων μας να σε στηρίξουμε Μανώλη.
Τι πρέπει να κάνουμε αμέσως τώρα. Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο που ήδη έχει αρχίσει. Στόχος μας αυτόνομος και πρωταγωνιστικός ρόλος. Πρόβλημα των άλλων πολιτικών φορέων ποιος θα συνεργαστεί μαζί μας συμφωνώντας με το πρόγραμμα μας και όχι με ποιο θα πάμε εμείς.
Στροφή προς τη νεολαία. Η επιλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη ως νέου γραμματέα από την Πρόεδρο δείχνει τον σωστό δρόμο. Ενδυνάμωση της παράταξης μας στους φοιτητικούς χώρους. Οργάνωση των νέων επαγγελματιών ανά κλάδο όπως ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και λοιπών.
Επιστροφή προς τον λαό. Ο λαός αρχίζει να μας ξαναεμπιστεύεται. Οι 212.000 που προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης μας το αποδεικνύει. Εδώ και τώρα οργάνωση των δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων του κινήματος. Πρέπει να ξαναπλησιάσουμε τον κόσμο με σοβαρότητα, κατανόηση, να του εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και ορισμένες φορές να πούμε και κάποια συγγνώμη για τα όποια λάθη και αμαρτήματα του παρελθόντος.
Εντατικοποίηση της επικοινωνιακής μας πολιτικής. Γνωστοποίηση του προγράμματος Ελλάδα, δίνοντας απαντήσεις στα άμεσα προβλήματα του πολίτη ίσως και με κάποια τηλεοπτικά σποτς. Τι θα κάνουμε για την παιδεία, την υγεία, για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χρέη του κόσμου. Τι θα κάνουμε με τα νησιά μας και έχω ιδιαίτερο λόγο να το αναφέρω σαν γραμματέας της νησιωτικής πολιτικής τού ΠΑ.ΣΟΚ. Η συγκυρία απαιτεί να διαφυλάξουμε το Αιγαίο. Χωρίς το Αιγαίο δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα.
Κλείνοντας να προτρέψω να γίνουμε μια φωνή ισχυρή, σοβαρή, πατριωτική γιατί το απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Η παράταξη μας πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει και να παίξει το ρόλο που της αρμόζει εδώ και τώρα γιατί το έχει ανάγκη η χώρα. Ευχαριστώ».

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*