Νάξος: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου Όρνιου (Σκανιά) σε γκρεμό του Καλαντού (φώτος)

 
 
 

 

Τη διάσωση νεαρού Όρνιου (Σκανιά) ανέλαβε ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου σε συνεργασία με το Αλκυόνη wildlife hospital.

Το αρπακτικό είχε εντοπιστεί εδώ και μέρες να περιφέρεται σε ένα γκρεμό στην περιοχή του Καλαντού Νάξου χωρίς να έχει την ικανότητα να πετάξει.

skanias diasosi 5

Αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου, έσπευσε στο σημείο τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου μέλη του με αρκετά μεγάλη προσπάθεια που διήρκησε αρκετές ώρες, κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το ανήμπορο να πετάξει όρνιο το οποίο μετέφεραν στο χώρο τους.

skanias diasosi 3

“Ο νεαρός Γύπας βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, δεν μπορούσε να πετάξει αλλά έτρεχε με άνεση στα βράχια. Μετά από ώρα καταφέραμε να τον πιάσουμε και να το μεταφέρουμε στο χώρο μας” αναφέρει ο Σύλλογος. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το νεαρό αρπακτικό εστάλη στο Αλκυόνη wildlife hospital για περαιτέρω νοσηλεία.

skanias diasosi 2

“Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και αυτός ο μοναδικός συγκάτοικος μας σύντομα να πετάξει στον ουρανό της Νάξου” σημειώνει ο Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλοπρεπές Όρνιο (Σκανιά) ζει σε δύσβαστες περιοχές της ορεινής Νάξου αποτελώντας το προαιώνιο σύμβολο της Ναξιακής ορνιθοπανίδας…

skanias diasosi 4

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*