«Αιγαίου Μέθεξις» στην Άνδρο: 3ήμερο ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου

 
 
 

Με φόντο το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» μας προσκαλεί στο τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα “Αιγαίου Μέθεξις” από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2018, για ένα ταξίδι στη μουσικοχορευτική παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό του Αιγαίου.

Το τριήμερο βιωματικό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, περιλαμβάνει:

• σεμινάρια παραδοσιακών χορών (Άνδρου, Πάρου, Νάξου, Κύθνου)
• μουσικά εργαστήρια (βιολί, λύρα, τσαμπούνα, σαντούρι)
• διαδραστικές διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου
• συμμετοχή σε Κυκλαδίτικο πανηγύρι και παραδοσιακή βεγγέρα (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό)
• γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων του Αιγαίου (παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, κρασί, ρακί, βότανα κ.λπ.)

Καλλιτεχνικός διευθυντής του «Αιγαίου μέθεξις» είναι ο δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης κ. Νίκος Οικονομίδης και την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας.

Το «Αιγαίου Μέθεξις» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Άνδρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου και του Andros Cycladic Tourism Network. Παράλληλα, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Cyclades Culture 2018» και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 2018, ως Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου, καθώς και να κολυμπήσουν στις μαγευτικές παραλίες του νησιού.

Για δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ

Ισχύουν έως 15 Μαΐου 2018.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*