Ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη Ι» – Απευθύνεται σε αιρετούς, αλλά και πολίτες

admin
10/05/2018 10:10
 
 
 

Την πρωτοβουλία να καταρτίσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» ανέλαβε η ΚΕΔΕ.

Στο ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ, αιρετοί και πολίτες καλούνται να δηλώσουν αν συμφωνούν ή όχι με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, καθώς και να πουν τη γνώμη τους για το αν αντιμετωπίζονται – με τις συγκεκριμένες διατάξεις – τα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και αν προωθείται μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, περιλαμβάνονται ερωτήματα που σχετίζονται με επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως π.χ. η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η επαναφορά της θητείας των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού από τα 5 στα 4 χρόνια και η επαναφορά των κοινοτήτων με αποφασιστικές αρμοδιότητες μέσα στο πλαίσιο του δήμου. Ακόμη, ζητείται η γνώμη των αιρετών και των πολιτών σχετικά με το ζήτημα της αποσύνδεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, αλλά και για το αν η ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και δημοτικών εκλογών αποδυναμώνει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις που θα συγκεντρωθούν, «θα αποτελέσουν τη βάση διαμόρφωσης και οριστικοποίησης των πολιτικών θέσεων και προτάσεων της Αυτοδιοίκησης για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Δείτε εδώ το ερωτηματολόγιο της ΚΕΔΕ

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*