Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

admin
11/05/2018 14:12
 
 
 

Με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Βάγια συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετιδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η – υπό διαμόρφωση – προγραμματική σύμβαση σχετικά με την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βοσκής μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας σε κάθε νησί της, η καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προσωπικού για την δακοκτονία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης της εποπτείας των φορέων των εγγειοβελτιωτικών έργων στις Περιφέρειες (όπως αποφάσισε το Υπουργείο), καθώς και η πορεία των υπό πιστοποίηση προϊόντων με την ένδειξη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Στο κρίσιμο θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής (με καταλυτική ημερομηνία την 30η Ιανουαρίου 2019), όσον αφορά στην υποχρέωση ύπαρξης των σχεδίων προκειμένου να μπορούν να ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, ο κ. Ζαννετίδης ζήτησε την παράταση κατά ένα εξάμηνο τουλάχιστον ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μετά από έναν διεθνή διαγωνισμό που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Όπως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, σύντομα θα κληθούν οι Περιφέρειες στο υπουργείο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την μέχρι τώρα πορεία τους.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*