Νίκος Μανιός: «Αυτοί που φοβούνται τη Δικαιοσύνη, φωνάζουν να φύγει η κυβέρνηση» (video)

 
 
 

manios nikos boyli

Δύο σκέλη περιλάμβανε η ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού στην Βουλή, όσον αφορά στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της 4ης αξιολόγησης.

Αρχικά, ο κ. Μανιός αναφέρθηκε στο Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν αναδρομή στα όσα ειπώθηκαν κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και τότε ήταν τελείως διαφορετικό το ιστορικό πλαίσιο. Η άσκοπη αναδρομή, σύμφωνα με τον βουλευτή, αφενός οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα κι αφετέρου δεν έχει να συνεισφέρει κάτι εποικοδομητικό στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα.
«Επειδή η χώρα αυτή (σ.σ. η πΓΔΜ) είναι ανάμεσα σε Συμπληγάδες, πρέπει να βρει μια πολιτική διέξοδο […] Είναι υποχείριο της Βουλγαρίας και των Αλβανοφώνων […]» επισήμανε ο κ. Μανιός και δήλωσε με νόημα: «Η ιστορία μας διδάσκει, αν ξέρουμε να τη διαβάσουμε. Αν δεν ξέρεις να την διαβάσεις, να μην την επικαλείσαι».
Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «έριξε το γάντι» στη ΝΔ, λέγοντας ότι θα καταθέσει «εκ του ασφαλούς» πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης κι αφού έχει αυτό ψηφιστεί. «Γιατί δεν κάνετε την πρόταση μομφής σήμερα, να σταματήσει η διαδικασία, να “πέσει” αυτή η κυβέρνηση που δεν την θέλετε και να δείτε μετά εσείς αν τα κάνετε;» αναρωτήθηκε και εξέφρασε την απορία (μια απορία που όπως είπε, έχει και ο ελληνικός λαός) για ποιον λόγο η ΝΔ επιθυμεί την παρούσα χρονική στιγμή να «ρίξει» την κυβέρνηση.
Την απάντηση έδωσε ο ίδιος. «Γιατί εκκρεμούν να βγουν στην φόρα και να πάνε στα δικαστήρια οι ελεγχόμενοι με σκάνδαλα. Ποιοι είναι αυτοί; Ο καθένας ας βάλει το μυαλό του να δουλέψει. Αυτοί που φοβούνται τη Δικαιοσύνη, φωνάζουν να φύγει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μανιός.

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Μανιού
https://www.youtube.com/watch?v=uBQKSRnwSx4&feature=youtu.be

 

(φωτό: lifo.gr)

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*