«Ταξιδεύοντας με τα όνειρα μου» και «Γεωμετρικές καταγραφές»: εκθέσεις ζωγραφικής στη Σύρο

 
 
 

nikolaos zarras

Δύο εκθέσεις ζωγραφικής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου-Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018».

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τα όνειρά μου» του Νικόλαου Ζάρρα είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, στην υποσαχάρια Αφρική και σε άλλες χώρες του τρίτου κόσμου, στις οποίες ανακάλυψε τη μήτρα της λαϊκής τέχνης. Οι επιρροές του προέρχονται από τα ήθη και έθιμα των ανθρώπων που ζουν εκεί, αλλά και από τις μνήμες της Ελλάδας και της θάλασσας που του λείπει, δημιουργώντας εικόνες του κόσμου που ονειρεύεται και αποτυπώνοντάς της στον καμβά.
Ο Νικόλαος Ζάρρας πραγματοποιεί πολλές εκθέσεις των έργων του στην Αφρική και στην Ελλάδα, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ταξιδέψει νοερά σε μία άλλη πραγματικότητα. Σαν ένας σύγχρονος Ζορμπάς επειδή είναι εθισμένος στη θάλασσα και στα ταξίδια. Σαν ένας σύγχρονος Θεόφιλος επειδή αναπνέει από τη λαϊκή ζωγραφική. Σαν ένας σημερινός Δον Κιχώτης γιατί έχοντας το πινέλο στο χέρι πιστεύει και ζει σε έναν άλλο κόσμο.

«Γεωμετρικές καταγραφές»
Επίσης στις 30 Ιουνίου ξεκινά και η έκθεση της Τίτης Βασιλείου – Χαλαστάνη με τίτλο «Γεωμετρικές καταγραφές».
Η Τίτη Βασιλείου – Χαλαστάνη δημιούργησε το προσωπικό της ύφος, χρησιμοποιώντας γεωμετρικές φόρμες σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Στο έργο της διακρίνεται «επιτήδευση», που οδηγεί σε ολοκληρωμένη σύνθεση και αφήνει στον θεατή την ελευθερία της προσωπικής του ανάγνωσης και ερμηνείας.
Στη ζωγραφική της δεν επικρατεί η πολυχρωμία. Οι σίγουρες πανάρχαιες αντιθέσεις συνυπάρχουν αρμονικά και συντελούν στην άριστη απόδοση των γεωμετρικών σχημάτων δίνοντας ένα λιτό, διακριτικό μα ευχάριστο αποτέλεσμα.

titi vasileioy xalastani

 

Info
«Ταξιδεύοντας με τα όνειρά μου» (αίθουσα Εμμ. Ροΐδη)
Εγκαίνια: Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουνίου – 11 Ιουλίου
Ώρες Λειτουργίας: 11:00-13:00 & 19:00-23:00

 

«Γεωμετρικές καταγραφές» (Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη»)
Εγκαίνια: Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουνίου – 19 Ιουλίου
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:00 & 18:30-22:00, Κυριακή 11:00-13:30
Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Αλτουβάς

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*