Πολιτιστικό αντάμωμα στον “Ελαιόλιθο” στη Μονή Νάξου

 
 
 

elaiolithos 1

Ο “Eλαιόλιθος” σε συνεργασία με τον Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο “ΟΡΙΖΩΝ” (HORIZON) σας προσκαλεί στον φιλόξενο πολυχώρο του “ΕΛΑΙΟΛΙΘΟΣ” στη Μονή Νάξου σε μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση.
“Εκεί όπου η πέτρα δένει αρμονικά με τον ήλιο, εκεί όπου το βουνό ανάβοντας το φανάρι του σμίγει με τον ουρανό… Εκεί θα συναντηθούν κάτω από το φως του φεγγαριού όλες οι τέχνες, με εφαλτήριο τη φιλοσοφία” σημειώνουν οι διοργανωτές στη σχετική πρόσκληση…

Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αντάμωμα όπου η ποίηση, η λογοτεχνία, η ζωγραφική, η μουσική και το θέατρο θα πλαισιώσουν μια βραδιά πολιτισμού ριζωμένη στις ξερολιθιές της Νάξου.

Θα μιλήσουν:

Καρούσος Κώστας: Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ποιητής, Εικαστικός

Μαργέτη Αναστασία: Εκπαιδευτικός, Ποιήτρια

Βερούτης Κωνσταντίνος: Ζωγράφος, Συντηρητής Έργων Τέχνης ( Θα εκτεθούν έργα του)

Φυλακτός Νικόλαος: Συνθέτης, Μαέστρος, Πιανίστας

Φλώρος Βασίλης: Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Ποιητής, Σκηνοθέτης

Mανόλης Λυκουρόπουλος: Προβολή και ανάδειξη της Ορεινης Νάξου

Eλένη Καπίρη: Μαρμαρογλυπτική, Εικαστικός (Θα εκτεθούν έργα που αποτελούν την άμεση συνέχεια του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού)

Φιλια Αποστολακου: Ζωγραφος (Θα εκτεθούν έργα της πανω σε Ναξιακο Μαρμαρο)

Ανάμεσα στις ομιλίες θα ακουστούν ποιήματα των Σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών: Κώστα Καρούσου, Ηλία Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Φλώρου, Αναστασίας Μαργέτη, Λουκίας Πλυτά, Χρίστου Σαββάκη, με θεατρική απόδοση αυτών, από την ηθοποιό και Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Ιωάννα Πέτσα, με τους ήχους της κιθάρας της Αρετής Κοκκίνου συνθέτριας, στιχουργού και του ακορντεονίστα Γιώργου Σαββουλίδη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Θεατρικό Δρώμενο με το έργο του σύγχρονου ποιητή, συγγραφέα και πολυβραβευμένου Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Ηλία Παπακωνσταντίνου “Διάλογος με τον ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ”. Μια παρασταση πρωτότυπη, σημαντική και σύγχρονη,
με στόχο όλων να φτάσει το ελληνικό πνεύμα ψηλά.

Οι ηθοποιοί Μέμη Αναστασοπούλου (Πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου “ΟΡΙΖΩΝ”), ο Παναγιώτης Μερέκος (Ποιητής, Ενεργειακός Ψυχολόγος) αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας, με συνοδεία ακορντεόν, θα αποδώσουν θεατρικά το έργο, εμπνευσμένο από τον μέγιστο συγγραφέα της πατρίδας μας Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η βραδιά πολιτισμού θα ολοκληρωθεί με Μουσικό Πρόγραμμα όπου η αισθαντική φωνή της Θέλμας Καραγιάννη, η κιθάρα της Αρετής Κοκκίνου και το ακορντεόν του Γιώργου Σαββουλίδη θα μας ταξιδέψουν σε ήχους της πατρίδας μας αλλά και της Μεσογείου.

Την οργάνωση και επιμέλεια της βραδιάς πλαισιώνουν η Ευδοκία Οικονομοπούλου υπεύθυνη επικοινωνίας του Συλλόγου, η Δήμητρα Πέττα
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου – Δικηγόρος, ο Δημήτρης Γλυκονικήτας Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου – Μηχανολόγος/Μηχανικός.

Θα συντονίσει την βραδιά ο Χρήστος Σαββάκης Αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου και ποιητής.

Επιθυμία και πρόθεση του “Ελαιόλιθου” είναι οι εκδηλώσεις του να έχουν ποιότητα και να παρέχουν ουσιαστική ψυχαγωγία. “Στον ΕΛΑΙΟΛΙΘΟ σμιλεύουμε την πέτρα του Πολιτισμού με ξυλολίθαρο την Ποίηση, τη Μουσική, τη Ζωγραφική, το Θέατρο…. και με εφαλτήριο την Φιλοσοφία αναμοχλεύουμε τα κύτταρα της Τέχνης… συμβάλοντας με αυτό το τρόπο προς το ταξίδι στο όνειρο και στο ευ ζην για τον καθένα μας” σημειώνει η ιδιοκτήτρια του Ελαιόλιθου Ελένη Μαράκη και προσθέτει:

“Ας αφεθούμε στην ομορφιά του Θεάτρου, της Μουσικής, του Χορού,της Λογοτεχνίας και των Εικαστικών κι ας συναντηθούμε όλοι στους ανοιχτούς χώρους του τόπου μας και της ψυχής μας. Εξ άλλου ο πολιτισμός αποτελεί πάντα πρόταση ζωής, είναι δικαίωμα, είναι δρόμος και τρόπος παιδείας, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης. Ολοι μας φέρουμε ευθύνη απέναντι στον Πολιτισμό που είναι ο πυλώνας της συλλογικής μας Ταυτότητας και οφείλουμε να τον υπηρετούμε με Αξιοπρέπεια”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.
Περισσότερες πληροφορίες: Μαράκη Ελένη – τηλέφωνο: 698 608 3477

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*