VIDEO: Φεστιβάλ Νάξου 2018 – Ο WD ξαναζωντανεύει με τα σπρέι του τα ερείπια του Αλυκού (όλα τα νέα έργα)

 
 
 

wd 2018 2 

Ο καλλιτέχνης WD (Wild Drawing) μετά από 3 χρόνια επιστρέφει στη Νάξο, αυτή τη φορά ως επίσημος προσκεκλημένος και φιλοξενούμενος του Φεστιβάλ Νάξου 2018!

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Ιουνίου, παρουσία του διοργανωτή του Φεστιβάλ Νάξου Μάριου Βαζαίου και αρκετού κόσμου που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον WD να δημιουργεί ένα από τα έργα του…

Στο solo project με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) ο WD παρουσιάζει μια σειρά τοιχογραφιών (graffiti) στο ίδιο σημείο που μας είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου.

wd 2018 6

Ο WD ξανα-εμπνέεται από το μοναδικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου συγκροτήματος και το μετατρέπει, δουλεύοντας μία εβδομάδα, σε μια open gallery με τη δύναμη που μόνο η τέχνη στο δημόσιο χώρο έχει. Τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τέχνη που επικοινωνεί άμεσα, γίνεται σημείο αναφοράς και τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

wd 2018 5

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μιλώντας στο naxostimes.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, που τρία χρόνια μετά βρίσκεται ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του μέρη για να δημιουργήσει και να δώσει ζωή στα ερείπια. Αυτή τη φορά τα έργα του είναι γεμάτα, εκτός από συναίσθημα και φαντασία και με χρώμα. Έργα 3D, εμπνευσμένα από τη φύση και τον άνθρωπο. Μάλιστα ανάμεσα τους υπάρχει κι ένας δράκος, ο οποίος έχει φτιαχτεί από μια εγκαταλειμμένη βάρκα και αρκετά υλικά (μπάζα και άχρηστα υλικά οικοδομής) που κάποιος έχει αφήσει στο ερειπωμένο κτήριο…

Απλός και χαμογελαστός ο WD εκδηλώνει με κάθε τρόπο την αγάπη του στη Νάξο, αλλά και στην τέχνη του την οποία αποτυπώνει με μεγάλη φαντασία στα έργα του τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζει με το φυσικό τοπίο δυμπληρώνοντας την συνολική τους εικόνα. 

marios

“Η ιδέα είναι …”πέριξ”… η έκθεση να μην περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπως ο Πύργος Μπαζαίου, αλλά να ρίξουμε μια ματιά στο περιβάλλον, στο νησιώτικο τοπίο, αλλά και σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως αυτό το επειπωμένο κτήριο στο Αλυκό. Πώς ο χώρος θα μπορούσε να ζωντανέψει, να γίνει πιο όμορφος και ελκυστικός για τους επισκέπτες και τους κατοίκους…” σημειώνει στο naxostimes.gr o εμπνευστής της έκθεσης Μάριος Βαζαίος, ο οποίος για ακόμα μια φορά μας ξαφνιάζει, δημιουργώντας μια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή: ένας καλλιτέχνης να δημιουργεί πολλαπλές τοιχογραφίες σε ένα σημείο μετατρέποντάς το σε μια open gallery.

“Όταν ανακάλυψα τα έργα του WD που είχε κάνει το 2015 …σκέφτηκα το αυτονόητο. Να ζωντανέψουμε ακόμα μια φορά αυτά τα ερείπια και να δημιουργήσουμε μια πρωτότυπη κατάσταση -μια ανοιχτή γκαλερί που να είναι φιλόξενη για όλους” σημειώνει ο κ. Βαζαίος.

wd alyko 2018 4

Συνολικά στα ερείπια του ξενοδοχείου στο Αλυκό υπάρχουν 10 έργα του WD (7 νέα και 3 παλιά). Δέκα graffiti που αποτελούν σημείο αναφοράς, ένα “τοπόσημο” της περιοχής…

https://www.youtube.com/watch?v=fHFSyOB3OwM&feature=youtu.be 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται η έκθεση “Around & About” με ζωγραφικά έργα του WD στον Πύργο Μπαζαίου.

wd 2018 8

wd alyko 2018 3

wd alyko 2018 4

wd 2018 1

wd alyko 2018 7

wd alyko 2018 9

wd alyko 2018 10

wd 2018 13

wd alyko 2018 11

wd alyko 2018 12

 

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*