Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΑΕΝ/Σύρου!

 
 
 

aen syroy

Την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της ΑΕΝ/Σύρου (την οποία υπηρέτησε για σχεδόν πέντε χρόνια) υπέβαλε γραπτώς σήμερα ο καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας της σχολής Γιώργος Δούναβης.

Η πράξη αυτή δεν υπήρξε «κεραυνός εν αιθρία», καθώς ο κ. Δούναβης είχε κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις του εδώ και αρκετό καιρό, τόσο στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και σε μια σειρά άλλων αποδεκτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ανταπόκριση (διαβάστε εδώ την αναφορά-αίτηση του προς τον υπουργό, με ημερομηνία 18 Απριλίου 2018).
Ο λόγος που ώθησε τον – μέχρι πρότινος – αναπληρωτή διευθυντή να προβεί σε αυτή την πράξη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής του Ιουνίου ήταν το γεγονός ότι, ελλείψει άλλου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, είχε αναγκαστικά «προαχθεί» σε διευθυντή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ευθυνών, αλλά και φόρτο εργασίας.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Δούναβη απευθύνεται στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΑΕΝ/Σύρου, τους οποίους και ευχαρίστησε για «την κατανόηση, την καλή επικοινωνία και την συνεργασία» που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του και της δικής τους παρουσίας στην Σχολή.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της:
Αγαπητοί σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ/Σύρου,
Σε συνέχεια όλων των ενεργειών, στις οποίες είχα προβεί κατά την διάρκεια των τελευταίων δώδεκα (12) μηνών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και επειδή ουδεμία πρόοδος παρατηρήθηκε στα αιτήματά μου, όπως επίσης ουδεμία συναφή έγγραφη απάντηση έχω λάβει μέχρι σήμερα, σας ανακοινώνω ότι σήμερα υπέβαλα εγγράφως την παραίτησή μου από την θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Σχολής, προς τον κ. Διοικητή της ΑΕΝ/Σύρου.
Για την ανωτέρω πρόθεσή μου είχατε ήδη ενημερωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, όμως η παντελής έλλειψη ανταπόκρισης του Υπουργείου μας, τόσο στις προφορικές ενημερώσεις μου κατά την διάρκεια διευρυμένων ή κατ’ ιδίαν συσκέψεων και συναντήσεων, όσο και στις έγγραφες Αναφορές μου, δεν μου άφησε κανένα περιθώριο για να ανακαλέσω, έστω και την ύστατη ώρα, την απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή της Σχολής μας.
Παρόλα αυτά, σας διαβεβαιώνω εντίμως και ευσυνειδήτως ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι στην ΑΕΝ/Σύρου, από την θέση του Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας, καθώς η αγάπη μου για το επάγγελμά μου, αλλά και για την ίδια την Σχολή μας, στην οποία εργάζομαι από το 1995, είναι δεδομένη και πολλάκις αποδεδειγμένη, κάτι που είμαι βέβαιος ότι όλοι έχετε αντιληφθεί πλήρως.
Στο σημείο αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την κατανόηση, την καλή επικοινωνία και την συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη την διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας μου και της δικής σας παρουσίας στην Σχολή μας, πολλές φορές υπό δύσκολες ή αντίξοες συνθήκες, και να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη στις υπόλοιπες σπουδές σας.
Τέλος, θέλω να ευχηθώ στους είκοσι επτά (27) πτυχιούχους σπουδαστές μας, καλή σταδιοδρομία στο επάγγελμα του Αξιωματικού Καταστρώματος που επέλεξαν να ακολουθήσουν και να τους προτρέψω να έχουν ψηλά στην εκτίμησή τους την ΑΕΝ/Σύρου, όπου φοίτησαν και έλαβαν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ναυτικού επαγγέλματος που εφεξής θα υπηρετούν.

Σύρος, 25 Ιουνίου 2018.

Γεώργιος Μ. Δούναβης
Καθηγητής Ειδικών Μαθημάτων
ειδ. Αγγλικής Γλώσσας

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*