Χ. Κόκκινος: «Να επιστρέψουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών μας»

 
 
 

fpa notio aigaio

Το αίτημα αυτό διατύπωσε σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή την πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, μεταξύ αυτών στην Κω και τη Λέρο.

Ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε θετική τη διατήρηση του ευεργετικού αυτού μέτρου, υπενθυμίζοντας όμως ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν απέφερε τελικά τα αναμενόμενα έσοδα στο κράτος, επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα αφαίρεσε και το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.
«Το μεταναστευτικό πλήττει και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και οι δομές υποδοχής στα πέντε νησιά που διατηρείται ο ΦΠΑ είναι κορεσμένες, δεν αντέχουν άλλους μετανάστες και δεν είναι αποθήκες ψυχών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκινος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες του Αιγαίου δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας και η κυβέρνηση οφείλει να τους αποδώσει τα κεκτημένα δικαιώματα ετών που απώλεσαν πρόσφατα και αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας».

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*