Ο Πύργος Χειμάρρου …κοσμεί τις μπλούζες του Συνδέσμου Φίλων Παναθηναϊκού στη Νάξο

 
 
 

Ο Πύργος του Χειμάρρου κοσμεί τις εμφανίσεις του Συνδέσμου Φίλων του Παναθηναϊκού Νάξου…

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των φίλων του Παναθηναϊκού στο Φιλώτι, που σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φίλων Παναθηναϊκού Νάξου, τύπωσαν μπλούζες του ιστορικού Σωματείου που πάνω τους φέρουν την εικόνα ενός σπάνιου μνημείου, του Πύργου του Χειμάρρου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θυμίσουν ότι το μοναδικό αυτό μνημείο της Νάξου, κινδυνεύει.

Η μπλούζα θα «ταξιδέψει» σε Ελλάδα και Ευρώπη αναδεικνύοντας το θέμα της άμεσης ανάγκης αποκατάστασης ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού.

Πύργος Χειμάρρου

Είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Νάξου, σήμα κατατεθέν του νησιού όπως και η “Πορτάρα”. Ο πύργος βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Νάξου, στη μέση περίπου του δρόμου ανάμεσα στο Ζα, το ψηλότερο βουνό της Νάξου και τη θάλασσα, σ’ ένα ύψωμα που ορίζεται από τους δύο χειμάρρους, το Χείμαρρο ανατολικά και τα Πετρόνια δυτικά.



Παρόμοιοι πύργοι είναι ευρύτατα διαδεδομένοι στο Αιγαίο, από τους περισσότερους όμως δεν διακρίνονται παρά μόνο τα θεμέλια, ενώ ο πύργος του Χειμάρρου σώζεται στο εντυπωσιακό ύψος των 15 σχεδόν μέτρων.

Αρκετά καλά σώζεται η εξωτερική του όψη, ενώ μεγάλα τμήματα της εσωτερικής επένδυσης έχουν καταρρεύσει ή είναι ετοιμόρροπα…

Μαρίνα Λεοντίου

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*