Συνέντευξη Μανιού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά

admin
10/11/2015 15:26
 
 
 

Για θέματα της επικαιρότητας, όπως το προσφυγικό, τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων και την επίθεση Χρυσαυγιτών στον κ. Κουμουτσάκο, αλλά και τη φορολόγηση των αγροτών, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, Κανάλι 1.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μανιός υποστήριξε ότι δεν μπορούν να συνδέονται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «μια μικρή ομάδα φασιστών που επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο δεν εκφράζει το Ποντιακό στοιχείο και τους δημοκρατικούς αγώνες που έχει δώσει στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία, ο βουλευτής Κυκλάδων υποστήριξε ότι «τα ισοδύναμα, υπό τη δημοσιονομική έννοια, δεν θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Η λήψη μέτρων, σύμφωνα με τη συνολικότερη αντίληψη του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμφωνίας». Ειδικότερα για τους αγρότες, ο κ. Μανιός επεσήμανε ότι «η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και η αναγνώριση της εργασίας των μελών της αγροτικής οικογένειας ως εργατικό έξοδο, θα μειώσουν ιδιαιτέρως το τελικό φορολογητέο εισόδημα».

 

«Υπό την σκιά της μεγάλης ευρωπαϊκής υποκρισίας» το προσφυγικό
Στην «έλλειψη ιστορικής γνώσης για την πορεία των δύο λαών» απέδωσε ο κ. Μανιός τη δήλωση Γιούνκερ περί αδυναμίας του να αντιληφθεί γιατί η Ελλάδα αρνείται να αναλάβει από κοινού περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι είναι ευτύχημα που το προσφυγικό ζήτημα αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
«Με έναν άλλο κυβερνητικό λόγο ο ρατσισμός θα φούντωνε και με ένα άλλο κυβερνητικό έργο θα είχαμε περισσότερα θύματα στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων και τόνισε ότι το προσφυγικό «προσεγγίζεται υπό την σκιά της μεγάλης ευρωπαϊκής υποκρισίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι κατανέμονται πρόσφυγες ανά ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι περισσότερες χτίζουν φράχτες στα σύνορα τους». «Ως εκ τούτου, η επικρατούσα κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ρίξουμε τον φράκτη του Έβρου» επεσήμανε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*