VIDEO: Ομόφωνα “όχι” στην κεραία της Cosmote στις Κάππαρες Νάξου

admin
26/11/2015 16:15
 
 
 
 
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής Κάππαρες του Αγίου Αρσενίου για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή. Το θέμα, μετά από αίτημα του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, τέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ παρουσία αρκετών από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αγίου Αρσενίου.
 
“Είναι θέμα ψυχολογίας…”
Ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι μπορεί μεν η εγκατάσταση της κεραίας της Cosmote να έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και επιστημονικές θεωρήσεις, όμως σχετικά με την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. “Θεωρούμε απαράδεκτο στη νομοθεσία να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την τοποθέτηση τέτοιων κεραιών” είπε ο δήμαρχος ο οποίος διάβασε τη διαμαρτυρία των κατοίκων αλλά και την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την απομάκρυνση της κεραίας. 
Ο Μανόλης Μαργαρίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήρθε σε επικοινωνία με την Cosmote και ζήτησε να απομακρύνουν την κεραία  αλλά και να επισκεφτούν το νησί προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για την επικινδυνότητα της. 
 

{youtube}u5v7olXqGP0{/youtube}

 
“Δεν είμαστε πειραματόζωα”
Η νομική σύμβουλος των κατοίκων της περιοχής “Κάππαρες”  σημείωσε ότι η κεραία βρίσκεται μια ανάσα κυριολεκτικά από τα σπίτια τους και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία. 
“Είμαστε εδώ όχι γιατί έχουμε παραπληροφορηθεί αλλά αντιθέτως γιατί έχουμε ενημερωθεί σωστά για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Ζητάμε να φύγει η κεραία από την περιοχή μας και δε μας ενδιαφέρουν οι κάθε είδους μετρήσεις… Εάν θέλει κάποιος από την Cosmote να μας μιλήσει το μόνο που θα συζητήσουμε είναι η απομάκρυνση της κεραίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα! Εμείς θα κινηθούμε δικαστικά και το γεγονός ότι υπάρχουν άδειες δε σημαίνει απόλυτα ότι υπάρχει και νομιμότητα” είπε η κ. Θεοχάρη.

{youtube}JwMNiRWpq8c{/youtube}

 
“Να γίνει έλεγχος νομιμότητας”
 
“Συμφωνούμε και στηρίζουμε την εισήγηση του δημάρχου” σημείωσε ο κ. Νίκος Μαϊτός ο οποίος πρόσθεσε ότι στη Νάξο, επίσημα, υπάρχουν εγκατεστημένες 48 κεραίες μέσα σε οικισμούς αλλά και αρκετές παράνομες για τις οποίες θα πρέπει να γίνει έρευνα από κάποιον ανεξάρτητο φορέα. Ο Νίκος Μαϊτός, σε ότι αφορά την κεραία στις Κάππαρες, πρότεινε εκτός την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, να γίνει και έλεγχος νομιμότητας. 
 
“Να οριστούν περιοχές απαγόρευσης για εγκατάσταση κεραιών”
 
Να κάνουμε παρέμβαση στο υπουργείο για την αλλαγή της νομοθεσίας για την εγκατάσταση κεραιών πρότεινε από την πλευρά των “Πολιτών” ο Αντώνης Βασαλάκης και επίσης: να αναλάβει το θέμα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να οριστούν περιοχές απαγόρευσης για εγκατάσταση κεραιών.
Στο πλευρό των κατοίκων και η  επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ευδοκία Ψαρρά, η οποία επεσήμανε ότι σε πολλές κατοικημένες περιοχές έχουν εγκατασταθεί, “κρυφά και φανερά” κεραίες, ενώ ειδική επιτροπή για το θέμα που είχε συστήσει το δημοτικό συμβούλιο το 2012 δεν συνεδρίασε και δε λειτούργησε ποτέ. 

{youtube}pfnDfJ4pmeE{/youtube}

Αρκετοί κάτοικοι έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν την αντίθεση τους με την τοποθέτηση της κεραίας… 
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε α) να ζητήσει από την Cosmote να παύσει τη λειτουργία της κεραίας και β) να παρέμβει νομικά υπέρ των κατοίκων της περιοχής σε οποιαδήποτε δικαστική τους ενέργεια. 
 
 

 

(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*