Την επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου Γαλανάδου ζητούν οι κάτοικοι του χωριού

admin
14/02/2016 21:50
 
 
 

Να επαναλειτουργήσει το δημοτικό σχολείο Γαλανάδου ζητούν οι κάτοικοι και το τοπικό συμβούλιο του χωριού της Νάξου, τη στιγμή που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν 33 μαθητές, που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτό.

Το Δημοτικό του Γαλανάδου, που έβαλε λουκέτο το 2011,  είναι ιδιόκτητο, έχει την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, είναι ανακαινισμένο και διαθέτει όλα τα προσόντα για να λειτουργεί κανονικά. Η λειτουργία του σχολείου θα δώσει πνοή στο χωριό, σημειώνει σε ομόφωνη απόφαση του, το τοπικό συμβούλιο Γαλανάδου το οποίο κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του. Μάλιστα, οι γονείς – κάτοικοι του Γαλανάδου- των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία του Αγερσανίου ή της Χώρας και που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο Γαλανάδου (είναι περίπου 60), ενώ για τη σχολική χρονιά 2016-2017 είναι 33.

Το τοπικό συμβούλιο του χωριού που συνεδρίασε για το θέμα, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

«Όπως είχαμε αναφέρει και στην 1/2011 απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Γαλανάδου, το σχολείο είναι ιδιόκτητο, έχει την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, έχει ανακαινισθεί, έχει θέρμανση, μεγάλο προαύλιο χώρο, είναι ευάερο, ευήλιο, επομένως διαθέτει όλα τα προνόμια για την επαναλειτουργία του.

Το κλείσιμο του σχολείου είχε γίνει χωρίς τη συναίνεση των τοπικών φορέων, του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του Δημοτικού Συμβουλίου και θεωρούμε ότι έγινε με σκοπιμότητα, γιατί υπήρχε μαθητικό δυναμικό που υπερτερούσε από ομοβάθμιο Δημοτικό Σχολείο.

Η λειτουργία του θα δώσει πνοή στο χωριό.

Για τους παραπάνω λόγους εισηγείται στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που με τη σειρά της να εισηγηθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου.

Εισηγείται ακόμα στην παραπάνω επιτροπή να ενημερώσει την Προϊσταμένη αρχή της Α/θμιας Εκπαίδευσης να μη δέχονται τα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας παιδιά από άλλα Τοπικά Διαμερίσματα. Αναφέρει ακόμα ότι λειτουργούν στη Νάξο Δημοτικά Σχολεία που έχουν 5 – 10 παιδιά συνολικά».

Το παραπάνω θέμα, μετά από αίτημα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. 

 (φωτογραφία: Αργυρώ Μαϊτού)

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*