Στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων του Απόλλωνα ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

admin
19/02/2016 12:37
 
 
 

Στο πλευρό των κατοίκων του Απόλλωνα και της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας στέκεται ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου, στηρίζοντας το αίτημα τους για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σε σχετική απόφαση του, τονίζει ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά της λειτουργικότητα της παραλίας, του οικιστικού ιστού και της οικονομικής ζωής του Απόλλωνα γενικότερα, γι’ αυτό και είναι παραπάνω από απαραίτητη η κατασκευή λιμενικού έργου που θα συμβάλλει στην προστασία του οικισμού και στην αναζωογόνηση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δ.Σ. απευθύνεται προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας και τον Σύλλογο Γυναικών Απόλλωνα «Άπελλος», ενώ κοινοποιείται και στους βουλευτές των Κυκλάδων κ.κ. Μανιό, Συρμαλένιο και Βρούτση.

Αναλυτικά, η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση στις 17 Φεβρουαρίου έχει ως εξής:

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στον Απόλλωνα η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο του 2015, ήρθε μία νέα κακοκαιρία στις 6-2-2016 , η οποία προκάλεσε επιπλέον ζημιές στον κυματοθραύστη αφήνοντας τον οικισμό εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα.

Ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων του Απόλλωνα και της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας και ζητάει από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε αρμόδιο φορέα να επισπεύσουν κάθε ενέργεια που απαιτείται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών καθώς η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργικότητα της παραλίας, του οικιστικού ιστού και της οικονομικής ζωής του Απόλλωνα .

Οι κάτοικοι του Απόλλωνα δεν μπορούν να ζουν με την αγωνία ενός νέου καιρικού φαινομένου και για το λόγο αυτό πάγιο αίτημα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου είναι η κατασκευή λιμενικού έργου στον Απόλλωνα το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του οικισμού και στην αναζωογόνηση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*