Οι String Demons στο Θέατρο Απόλλων

admin
08/03/2016 12:52
 
 
 

Σε μια αναπάντεχη συμφωνική γιορτή, με βάση τα έγχορδα, θα παρασύρουν στις 19 Μαρτίου το μουσικόφιλο κοινό της Σύρου οι “String Demons’’, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Αθήνα την περιπέτειά τους στον κόσμο και στέκονται πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους τους.

Τα δυο αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη με τα δύο κλασσικά τους όργανα προκαλούν μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία και ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του κόσμου, αποκτώντας – όπου παίζουν – φανατικό κοινό.

Από το παραδοσιακό στο κλασικό, από το heavy metal στο λαϊκό, από τους εκκλησιαστικούς ύμνους στο ρεμπέτικο, στο rock και όπου αλλού φτάνει η μουσική με αφοπλιστική φαντασία και δυνατό ρυθμό, το «δαιμόνιο» πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο θέατρο Απόλλων θα περιλαμβάνει συνθέσεις των Iron Maiden, Χατζιδάκι, Bach, Vivaldi, Τσιτσάνη κ.ά., ενώ θα το συμπληρώσουν με κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε Ελλάδα και εξωτερικό από μεγάλη δισκογραφική εταιρία.

Ήδη κυκλοφορεί ένα mini album τους από την FM Records, προάγγελος του τι μας επιφυλάσσουν οι δαίμονες των εγχόρδων, ενώ αν και έχουν ξεκινήσει ως group μόλις το 2014 έχουν καταφέρει να… καταγράψουν τα πρώτα τους sold out.

Info

Πού: Θέατρο Απόλλων

Πότε: 19 Μαρτίου (21:00)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€ – Β’ Εξώστης 7,5€

Παραγωγή: Art – Tc Live

Υπεύθυνη προβολής & επικοινωνίας: Τζένη Παπαζιού

Εντυπώσεις και κριτικές δημοσιογράφων και κοινού για τους “String Demons”

*Οι “String Demons” συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal, την παραδοσιακή και λαϊκή με το Rock σε ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα που ξεσηκώνει το κοινό με συνθέσεις των Iron Maiden, Queen, Χατζιδάκι Bach,Vivaldi Θεοδωράκη Τσιτσάνη κ.ά. μουσικές και τραγούδια που έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά σε καμία περίπτωση με τον τρόπο των “String Demons”. Τα δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα – κρουστά και με τον ηλεκτρισμό, κόντρα στα κλασικά όργανα δημιουργούν μια ιδιαίτερη διονυσιακή ατμόσφαιρα όπου έντονη είναι και οι επιρροή από Χριστιανικούς ύμνους και Βυζαντινούς ρυθμούς!

*Θησαυρός! Απλά, συγκλονιστικοί! Σεμνοί και επιδέξιοι μαζί, σκηνικά γοητευτικοί και σίγουροι, γεφυρώνουν ιδανικά τον ενθουσιασμό και την «τρέλα» μιας πανκ μπάντας με την σεμνότητα και την «ησυχία» ενός εκκλησιαστικού ύμνου. Το ρίγος που ένοιωσα, τα ομολογεί όλα (Χαράλαμπος Γαμβρέλλης, αγιογράφος).

*Ντροπή σε όλες τις φίλες και τους φίλους που γνωρίζουν τους “String Demons” και δεν μου έχουν πει ούτε λέξη τόσο καιρό! Καιρό είχαν να με πάρουν τα δάκρυα με μουσική εξ Ελλάδος ορμώμενη (Γιώργος Πήττας, δημοσιογράφος).

*Η ενέργεια των «Δαιμόνων των εγχόρδων» στο τσέλο και το βιολί μέσα από ένα πλούσιο – και αναπάντεχο – ρεπερτόριο σε εκστασιάζουν. Ελίσσονται από την κλασική μουσική στη heavy metal, το ρεμπέτικο ή την παραδοσιακή μουσική με συγκλονιστική ευκολία και αφοπλιστική φαντασία. Είναι αδύνατον να μην σου αρέσει ότι παίζουν, όπως το παίζουν! (Νικήτας Καραγιάννης, δημοσιογράφος).

*H ενέργεια που δημιουργούν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι είναι τεράστια. Τόσο τεράστια, που μπορεί να κάνει τη γη να περιστρέφεται ανάποδα. Είναι σίγουρα μαγικός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούν τη γνώση και τη φαντασία τους πάνω στις χορδές. Ακόμα και αν δεν πιστεύετε στην μαγεία, η μουσική τους θα σας μαγέψει. Αν δεν το βιώσετε ζωντανά, δεν μπορείτε να καταλάβετε για τι μιλάμε. Όταν παίζουν οι “String Demons” τα vibes κυριολεκτικά χοροπηδάνε στο χώρο ανακατεύοντας το σύμπαν. Δεν είναι ούτε η γνώση, δεν είναι ούτε η φαντασία αλλά η ψυχή τους που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στον όρο μουσική. Σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε μαζί σας (Αλέξανδρος Σουλαχάκης, ακροατής).

Λίγα λόγια για τους «Δαίμονες των Εγχόρδων»

*Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς “String Demons” ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα τον Μάρτη 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.ά.) και στο εξωτερικό (Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία).

*Με δάσκαλους τους Renato Ripo και Δημήτρη Σέμση, αντίστοιχα, πήραν τα διπλώματά τους με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, ενώ έχουν λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Misha Maisky, Sergei Kravtsenko, Natalia Gutman, Raphael Oleg, Antonio Meneses. Έχουν τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια σε διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει ως σολίστ σε CD, όπως «Βαγγέλης Μπουντούνης: 100 κιθάρες-Live στο Ηρώδειο», “Historia de un Amor”, «Live στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών». Έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα συναυλίες για την EBU και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

*Από το 2004 είναι μόνιμοι σολίστ της μεγάλης κιθαριστικής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπουντούνη «100 Κιθάρες» και από το 2014 πραγματοποιούν συναυλίες σε κατάλληλους χώρους, όπως το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Badminton, το μοναδικό Ηρώδειο και αλλού πλαισιωμένοι από το εντυπωσιακό αυτό μουσικό σχήμα των 100 Κιθάρων.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*