Συνάντηση Μητσοτάκη με το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. – Παρών και ο Γιώργος Χατζημάρκος

admin
18/03/2016 13:59
 
 
 

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), με βασικό θέμα το προσφυγικό είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έθεσε θέματα που αφορούν στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, την ουσιαστική αναγνώριση της νησιωτικότητας, καθώς και την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Χατζημάρκος προέταξε την ανάγκη οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα πετύχει μόνο αν συνοδεύεται και με φορολογική αποκέντρωση. Επίσης, τόνισε στον κ. Μητσοτάκη ότι η νησιωτικότητα στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο, να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης των νησιών και να πάψει να είναι εθιμοτυπική ευχή.

Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της Ευρώπης να αναγνωρίσει την σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς και για την αδυναμία της να επιτύχει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, ενώ διατύπωσε τους φόβους του πως η όποια επικείμενη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και προβλέψεις για τα νησιά μας.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*