Στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
24/03/2016 11:18
 
 
 

Με δική της παρουσία συμμετέχει στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας – ΜΙΤΤ 2016 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου στο Expocentre της Μόσχας και τα νησιά που συμμετέχουν, αναδεικνύουν τα δικά τους ξεχωριστά και μοναδικά χαρακτηριστικά κάτω από την εντυπωσιακή «ομπρέλα» της Περιφέρειας “Aegean Islands – Like No Other”, προσελκύοντας ήδη από την πρώτη μέρα της έκθεσης το ενδιαφέρον και τη σημαντική προσέλευση επισκεπτών.

Στόχος της αναβαθμισμένης, ανανεωμένης και «φρέσκιας» παρουσίας της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση και εμβάθυνση των παραδοσιακών δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με την Ρωσία στον τομέα του τουρισμού, στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία και του Ελληνορωσικής Φιλίας 2016. Στη νέα «μάχη» κατάκτησης της ρωσικής αγοράς, συμβάλλει και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Επίσης, στην ενίσχυση των δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με την Ρωσία στοχεύουν και οι νέες συνεργασίες που δρομολόγησε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος τόσο με το Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, όσο και με την Ρωσική Ακαδημία Τουρισμού.

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις στη Μόσχα

Οι γεύσεις του Αιγαίου «πρωταγωνίστησαν», για μια ακόμη φορά, σε εκδήλωση παρουσίασης της Aegean Cuisine που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ξενοδοχείο Hyatt Ararat, στο κέντρο της Μόσχας, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, που είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν την μοναδική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.

 

Τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας στην ΜΙΤΤ, όσο και στην εκδήλωση γαστρονομίας,  παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου. 

 

«Θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά»

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας στην ΜΙΤΤ, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Συνεχίζοντας την εφαρμογή του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, παρουσιάζοντας τα like no other νησιά της στην ρωσική αγορά, μια αγορά με την οποία μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί συνεργασίας. Το Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016 μας δεσμεύει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να χτίσουμε συνεργασίες που θα αντέξουν στο χρόνο, θα δώσουν περαιτέρω βάθος στη μεταξύ μας σχέση και θα οδηγήσουν τον τουρισμό μας στη μοναδική θέση που του αξίζει, την κορυφή».

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*