Καπούνης και Γιαννακάκης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τα μεγάλα προβλήματα των παραγωγών και την κλιματική κρίση

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές αγρότες
Newsroom
01/03/2024 19:08
 
 
 

 

Στις «Πρωινές Διαδρομές» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο πρόεδρος Παραγωγών Ημαθίας και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Χρήστος Γιαννακάκης, συζήτησαν για την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους παραγωγής που επιβαρύνει τον πρωτογενή τομέα.

Ανέφεραν την αύξηση των τιμών λόγω της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή και την αδικαιολόγητη αύξηση τιμών από φαινόμενα αισχροκέρδειας, τονίζοντας την ανάγκη για παρέμβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον ορισμό κανόνων σχετικά με τα περιθώρια κέρδους.

Αναφέρθηκαν επίσης στην προετοιμασία επιστολής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, προτείνοντας τη χρήση αεροσκαφών της αντιχαλαζικής προστασίας για τη δημιουργία βροχής μέσω ιωδιούχου αργύρου, ώστε να μετριαστεί η λειψυδρία, ιδιαίτερα σε περιοχές παραγωγής ελαιολάδου.

Ο Δημήτρης Καπούνης επικρίνει τα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν μειώνουν το κόστος παραγωγής και επισημαίνει τα προβλήματα που προκαλούνται από την ανομβρία και τη νησιωτικότητα, που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.

Τέλος, οι δύο πρόεδροι αναφέρονται στην ανάγκη για οργανωμένο έλεγχο των μεσαζόντων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, καθώς και στη σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την παραγωγικότητα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 102 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*