Νάξος: Συνάντηση Μονογυιού-Καπούνη για τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα

Newsroom
14/05/2024 17:19
 
 
 

 

Στη συνάντηση τέθηκαν σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου

Στη Νάξο συναντήθηκε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, Δημήτρη Καπούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καπούνης ενημέρωσε την Κατερίνα Μονογυιού για τα προϊόντα, τα πεπραγμένα και την τρέχουσα κατάσταση της Ε.Α.Σ. Νάξου, με έμφαση στην επένδυση για την αναβάθμιση του τυροκομείου στο Γλινάδο. Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού, όπως:

– Το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στη Νάξο.
– Το φράγμα του Τσικαλαριού, το οποίο, παρόλο που έχει εγκαινιαστεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, παραμένει στάσιμο.
– Την ανάγκη προσθήκης τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Νάξου για την αξιοποίηση των λυμάτων σε άρδευση.
– Την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω ακρίβειας και των αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών και των λιπασμάτων.
– Την ανάγκη επέκτασης του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και στις Κυκλάδες, καθώς και σε άλλα νησιά.
– Την ανάγκη τροποποίησης του νομικού πλαισίου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, για να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για τη μετεγκατάστασή τους.
– Τις αλλαγές στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.

Η κ. Μονογυιού ακούγοντας με προσοχή τις επισημάνσεις του Δ. Καπούνη, δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα ζητήματα αυτά να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*