Γιορτή πατάτας Νάξου 2024: Διαμαρτυρία και ανάδειξη των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα

Newsroom
08/09/2024 00:57
 
 
 

 

Η φετινή Γιορτή πατάτας Νάξου αποκτά χαρακτήρα διαμαρτυρίας, καθώς τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο νησί γίνονται κεντρικό ζήτημα της εκδήλωσης. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα, έθεσαν στο προσκήνιο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Νάξου και διατύπωσαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ, Παύλο Σατολιά, ανέλυσαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» στο Mega. Σημείωσαν πως οι αγρότες του νησιού παλεύουν με αυξημένα κόστη παραγωγής, έλλειψη υποστήριξης από το κράτος και δυσκολίες στην πώληση των προϊόντων τους.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Καπούνης, ο ηθοποιός και βουλευτής Σπύρος Μπιμπίλας, ο Παύλος Σατολιάς και η Διαμάντω Κρητικού, μέλος των ΔΣ της ΕΘΕΑΣ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, συζήτησαν τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στη Νάξο και τις προσπάθειες υποστήριξης των αγροτών στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ότι θα φέρει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή, ενώ ο Παύλος Σατολιάς προανήγγειλε την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από την ΕΘΕΑΣ προς την Πολιτεία, με στόχο τη διάσωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*