Καταγγελία του Δ. Καπούνη για απάτες με παράνομες δηλώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ!!! (Video)

Newsroom.
11/10/2024 12:40
 
 
 

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, προχώρησε σε μία ακόμη σοβαρότατη καταγγελία για το… «πάρτι», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, που γίνεται εδώ και κάποια χρόνια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με απάτες με παράνομες δηλώσεις!

Ο Δ. Καπούνης επεσήμανε, εκ νέου, ότι άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δήλωναν στρέμματα στη Νάξο χωρίς να τα έχουν στην κατοχή τους και, δίχως διασταύρωση στοιχείων, λάμβαναν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις, στερώντας έτσι χρήματα από παραγωγούς του νησιού μας.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιβεβαιώσει το πρόβλημα αλλά και να εμποδίσει τους «επιτήδειους» από το να προβούν για άλλη μία φορά σε αυτήν την κίνηση, ο Δ. Καπούνης έκανε, στις 3 Οκτωβρίου 2023, τη σχετική αίτηση, δήλωσε 7.661 στρέμματα και είδε να μπαίνει στον λογαριασμό του το ποσό των 16.661 ευρώ δίχως να έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος!

Αμέσως, ο Δ. Καπούνης ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται στην περίπτωσή του και σε άλλες πολλές ανά την επικράτεια και συνάμα επέστρεψε και το ποσό που είχε λάβει.

Λίγο καιρό αργότερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ… του έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης, ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι δίχως έλεγχο του τι δήλωσε ο Δ. Καπούνης, του καταβλήθηκαν άλλες 40.877 ευρώ επειδή ακόμα υπήρχε εκείνη η αίτηση που είχε κάνει το 2023 (την οποία ο Δ. Καπούνης είχε αφήσει να υπάρχει προκειμένου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «να μην μπορέσουν να κάνουν πάλι αίτηση τα ΑΦΜ που είχαν δηλώσει»)!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 79 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*