Με επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα συνεχίζεται η παρουσία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου) στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Την ΕΑΣ εκπροσωπούν ο πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης και ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Βαλέρης.
Η φετινή συμμετοχή της ΕΑΣ Νάξου συνοδεύεται από δύο νέες σημαντικές βραβεύσεις στα Athens Fine Food Awards (AFFA), προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, η Ένωση διακρίθηκε για το κεφαλοτύρι Νάξου και το Ορεινό Νάξου, τα οποία βραβεύονται για πρώτη φορά, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση τους.
Παράλληλα, η ΕΑΣ είχε προκαθορισμένα επαγγελματικά ραντεβού, με το ενδιαφέρον να προέρχεται κυρίως από εγχώριους επιχειρηματίες. Η ανταπόκριση στο περίπτερο της Ένωσης ήταν ιδιαίτερα θερμή, με επισκέπτες από τον χώρο της γαστρονομίας και του εμπορίου να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τα ναξιώτικα προϊόντα.
Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης. Επίσης, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΕΑΣ και τις νέες της διακρίσεις.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ, Ιάκωβος Βαλέρης, μιλώντας στο naxostimes.gr εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Ένωσης στην έκθεση και τις νέες βραβεύσεις, επισημαίνοντας τη διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Νάξου στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η ΕΑΣ Νάξου συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αλλά και με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα προϊόντα της, που συνεχίζουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 3 Φεβρουαρίου, με την ΕΑΣ να συνεχίζει να δίνει το δυναμικό της «παρών» στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις