Κατερίνα Γιαννακά: «Επόμενος σταθμός οι ευρωεκλογές»

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Newsroom
16/10/2023 19:07
 
 
 

 

Το μήνυμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 2ης Κυριακής είναι ένα: Η ηχηρή αντίδραση του λαού στο αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη, που έδειξε το σκληρό του πρόσωπο, με τις ωμότατες απειλές και τους εκβιασμούς κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ότι θα υποστούν συνέπειες οι δήμοι και οι κάτοικοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αν δεν ψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της δεύτερης Κυριακής, είναι η αρχή για την ανάκαμψη των προοδευτικών δυνάμεων και, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, «ο προοδευτικός κόσμος ύψωσε ανάστημα».

Δικαιώνεται έτσι η σταθερή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το 2019, πολιτική, που τη συνεχίζει ο νέος Πρόεδρός μας και αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή για τη συνεργασία των Προοδευτικών δυνάμεων, ως τη μόνη ισχυρή δύναμη αντιμετώπισης της Δεξιάς και της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέδειξε και σε αυτές τις εκλογές και μάλιστα από την 1η Κυριακή ότι είναι υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου χωρίς αστερίσκους, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις.

Το μήνυμα των εκλογών απευθύνεται και προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την αλαζονική συμπεριφορά του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, που κύριο στόχο της έχει, να καταστεί δεύτερο κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν αναφέρεται στη συνεργασία των Προοδευτικών δυνάμεων του τόπου και συνεχίζει την αντισύριζα μικρόψυχη πολιτική του.

Το ΠΑΣΟΚ δεν επεδίωξε αυτή τη συνεργασία, αντίθετα την υπονόμευσε, τόσο στις Περιφερειακές, όσο και στις δημοτικές εκλογές, σπεύδοντας να ανακοινώσει δικούς του υποψήφιους σε όλες τις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους.

Ο προοδευτικός κόσμος, μίλησε μέσα από την κάλπη, εκλέγοντας τους υποψήφιους προοδευτικών συνδυασμών, που πέρασαν στη 2η Κυριακή, αποδοκιμάζοντας την αντιλαϊκή και αλαζωνική κυβερνητική πολιτική.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μόνον αυτός, με την ξεκάθαρη θέση του από την πρώτη Κυριακή, αλλά και με τις δηλώσεις του το βράδυ των εκλογών της 2ης Κυριακής, επιβεβαίωσε τη συνέχιση αυτής της πολιτικής «για τη σύγχρονη Αριστερά που ακομπλεξάριστα, είπε, ότι «είμαστε με τους προοδευτικούς υποψηφίους χωρίς αστερίσκους».

Στην ευρύτερη Προοδευτική παράταξη μας ενώνουν οι ιδέες, αλλά και οι εποικοδομητικές διαφωνίες. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός, να μας εμπιστευτεί ξανά. Επιδιώκουμε να είμαστε κόμμα κυβερνητικό και όχι διαμαρτυρίας, για να απαλλαγούμε επιτέλους απ το ζυγό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι 140.000 δημοκρατικοί πολίτες, που έδωσαν το παρόν στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμμετείχαν, γιατί έχουμε αποδείξει ως κόμμα πως μπορούμε να κυβερνήσουμε ξανά, γιατί βιώνουν σκληρά την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Έδωσαν το παρόν, γιατί θέλουν να μας ξαναεμπιστευτούν κι εμείς έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε. Αυτό πράττει ο νέος Πρόεδρός μας και το απέδειξε με τον αγώνα του στη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το αποτέλεσμα στη βαρειά πληγωμένη Θεσσαλία οφείλεται και στην έντονη παρουσία του στις περιοχές αυτές.

Ο αγώνας μας στην κοινωνία, με την κοινωνία είναι το κύριο πεδίο δράσης μας, γιατι το κόμμα μας, όπως και κάθε προοδευτικό κόμμα, υπάρχει μόνο αν λειτουργεί ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Αν δεν γίνουμε ένα με την κοινωνία ποιος είναι ο ρόλος μας; Δεν μας εκφράζουν συμπεριφορές τύπου ΕΓΩ, όπως παρουσιάζεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτές δεν ευδοκιμούν σε Αριστερά – Προοδευτικά κόμματα.

Επόμενος σταθμός του αγώνα μας είναι οι ευρωεκλογές.

Πάμε δυνατά!

Κατερίνα Γιαννακά
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Σύριζα ΠΣ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τμήματος Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 190 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*