Ερωτήματα για τη συνεργασία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον κ. Δημήτρη Κούτουλα

Newsroom
10/12/2023 23:41
 
 
 

 

*Του Γιώργου Προμπονά

Με προβλημάτισε πάρα πολύ αυτό που έγινε με τη παρουσίαση του γαστρονομικού φεστιβάλ από τον Δήμο και καταθέτω τα σχόλια και τους προβληματισμούς μου.

Ο Δήμος έκανε μια εκδήλωση για ένα φεστιβάλ. Ως εδώ καλά.

Εμφανίστηκε ο κ. Κούτουλας που έκανε μια παρουσίαση. Στο τέλος ο ίδιος ενθάρρυνε το κοινό να πουν την άποψη τους. Πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης και περιέγραψε όλο το πρόβλημα σχετικά με την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού. Ο κ. Κούτουλας εξέφρασε μια δυσφορία πως δεν ήταν εκείνη η στιγμή η κατάλληλη και ότι δεν ήταν ώρα για συνδικαλισμό (!). Μιλάμε για το Σωματείο Μαζικής Εστίασης όταν το φεστιβάλ αυτό θα αφορά τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης(!). Όμως τελικά φάνηκε πως κανείς άλλος δεν δυσαρεστήθηκε με τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου καθώς όλοι τον χειροκρότησαν στο τέλος!

1ο ερώτημα: Δεν έπρεπε ο κ. Κούτουλας -πριν προτείνει οτιδήποτε- να έχει κάνει μια εκτενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του θεσμικού αυτού οργάνου και να μάθει την δική του οπτική για όλα αυτά τα ζητήματα που πολύ σωστά ανάφερε ο κ. Παπαδόπουλος;

Μέσα στην παρουσίαση ο κ. Κούτουλας έθιξε και την ποιότητα της Γιορτής πατάτας που διοργανώνει επιτυχημένα ο Αγροτικός μας συνεταιρισμός (το αναφέρει από το 10:20 του βίντεο σας).

2ο ερώτημα: Γιατί ο Δήμος οργάνωσε μια εκδήλωση όπου αμφισβητήθηκαν τελικά όλοι οι άλλοι τοπικοί φορείς του νησιού που ασχολούνται με την παραγωγή και τη γαστρονομία;

Επίσης ο κ. Κούτουλας παρουσίασε ένα λογότυπο. Χωρίς εναλλακτικές. Ένας γραφίστας που ήταν στο κοινό τον ρώτησε στο τέλος ποιος δημιούργησε το λογότυπο και γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι 7 γραφίστες της Νάξου που έχουν μεγάλη εμπειρία και που θα μπορούσαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους!!!! Ο κ. Κούτουλας απάντησε πως έχει τη δική του ομάδα και με την ομάδα αυτή αισθάνεται καλά.

3ο Ερώτημα: Γιατί για ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως το φεστιβάλ γαστρονομίας του Δήμου που αφορά όλους εμάς προτιμήθηκε μια λύση για λογότυπο από έναν γραφίστα εκτός νησιού όταν στο νησί μας υπάρχουν πολύ καλά ταλέντα που ξέρουν το νησί και που θα έκαναν την δουλειά δωρεάν; Και μάλιστα γιατί δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να υποβάλλουν και οι δικοί μας γραφίστες τις προτάσεις τους;

Έψαξα στο Διαύγεια και είδα πως ο κ. Κούτουλας θα αμειφθεί από τον Δήμο με το καθαρό ποσό των 4.000 ευρώ για την διοργάνωση εκδηλώσεων για την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. (Επισυνάπτω τη σύμβαση).

4ο ερώτημα: Άρα για την παρουσίαση αυτή που είδαμε και το σεμινάριο που έκανε αμέσως μετά, ο κ. Κούτουλας θα πληρωθεί με 4.000 ευρώ καθαρά από τον Δήμο;

Όταν ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε τεκμηριωμένα τις τεχνικές αδυναμίες από την ιδέα που παρουσιάστηκε και είπε πως άλλες είναι οι ανάγκες αυτή τη στιγμή, ο κ. Κούτουλας απάντησε πως ο Δήμος του ανέθεσε να κάνει αυτή τη δουλειά και αυτός την έκανε. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά», εδώ. Φαίνεται πως ο κ. Κούτουλας έχει και άλλη μία σύμβαση με τον Δήμο που περιλαμβάνει και τη συμβουλευτική υποστήριξη για προδιαγραφές αναθέσεων(!). (Σας επισυνάπτω και αυτή τη σύμβαση).

5ο ερώτημα: Άρα από ό,τι καταλαβαίνουμε δηλαδή ο κ. Κούτουλας συμβούλευσε τον Δήμο για τις προδιαγραφές αυτής της ανάθεσης και η ανάθεση έγινε μετά στον ίδιο τον κ Κούτουλα που είχε θέσει πριν τις προδιαγραφές και άρα είχε και πει και ποιες ήταν οι ανάγκες;;; Αυτό έγινε; Δεν καταλαβαίνω!

Μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας προκειμένου να δημοσιευτούν ώστε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις ο Δήμος μας.

Με τιμή
Γιώργος Προμπονάς

Ανάθεση στον κ. Κούτουλα για: «Υπηρεσίες Συντονισμού και σχεδιασμού προγράμματος Τουριστικής Προβολής»

Ανάθεση στον κ. Κούτουλα για: «Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων»


Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 203 times, 1 visits today)

4 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*