Ο Δημήτρης Μπάιλας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Μεγάλος και απροκάλυπτος ο εμπαιγμός»

Newsroom
13/02/2024 13:22
 
 
 

 

Για «μεγάλο και απροκάλυπτο εμπαιγμό» εις βάρος της τωρινής νέας γενιάς, αλλά των μελλοντικών γενεών κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, σχολιάζοντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπάιλας δεν παραλείπει, επίσης, να ασκήσει κριτική και στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία – όπως υποστηρίζει – δεν πιέζουν την κυβέρνηση να εξηγήσει στο λαό με ποιον τρόπο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι μη κερδοσκοπικά, αλλά και στην κοινωνία που δεν στηρίζει πιο ενεργά και έμπρακτα τον αγώνα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Ο αγώνας και η αγωνία των φοιτητών και των μαθητών για την προστασία της όποιας αξίας έχει απομείνει στα πτυχία που αγωνίζονται να πάρουν από τα Κρατικά Πανεπιστήμια, στα οποία για να μπουν θυσίασαν ή θυσιάζουν τα καλλίτερα χρόνια της νιότης τους, συνεχίζεται.

Αλλά δυστυχώς από αυτόν τον αγώνα η κοινωνία είναι απούσα! Κάποια ελάχιστη, αλλά πολύ χλιαρή, συμμετοχή εκδηλώθηκε μόνο από την ΑΔΕΔΥ, προφανώς μετά από πίεση των καθηγητών.

Τα κόμματα τοποθετούνται στο πρόβλημα με μισόλογα, λες και υπάρχει μια μυστική συμφωνία ή τυφλή υπακοή στο ευρωπαϊκό κατευθυντήριο. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς πολλά για να καταλάβει τι σημαίνει η δημιουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η δημιουργία Ιδιωτικών Νοσοκομείων δείχνει την αλήθεια. Έχεις χρήμα… νοσηλεύεσαι αξιοπρεπώς σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο της αρέσκειας σου! Δεν έχεις χρήμα… Κινδυνεύεις να ξεχαστείς σε κάποιο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Δημόσιο Νοσοκομείο. Άσχετα εάν μια ζωή δούλευες και πλήρωνες την ασφαλιστικές εισφορές!!!

Έτσι και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια:
Έχεις χρήμα… σπουδάζεις και εξασφαλίζεις το πτυχίο της αρεσκείας σου και πιθανόν επειδή σίγουρα θα υπάρξουν συμφωνίες με τις εμπλεκόμενες στο σύστημα πολυεθνικές, εξασφαλίζεις και το επαγγελματικό σου μέλλον. Δεν έχεις χρήμα… διαβάζεις, ξενυχτάς, εξοντώνεσαι ψυχικά από άγχος και αγωνία για να πάρεις ένα χαρτί από κάποιο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Δημόσιο Πανεπιστήμιο!!!

Γιατί έτσι θα γίνει, αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Όλα τα άλλα είναι λόγια πολιτικών για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Εκεί όμως που τα κόμματα εκτίθενται είναι γιατί δεν επιμένουν φορτικά την Κυβέρνηση να απαντήσει και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για την χρυσόσκονη που βάζει στο Νομοσχέδιο, ότι δηλαδή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ!; Δηλαδή τα ξένα πανεπιστήμια θα έλθουν να ξοδέψουν εκατομμύρια και να κάνουν επένδυση… για την ψυχή της μάνας τους; Ή αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ την Ελλάδα και θα δαπανήσουν χρήματα για να μορφωθούν τα Ελληνόπουλα που από κακοτυχία ή αδυναμία ή αδιαφορία δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο;

Και μόνο αυτό το αναπάντητο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ερώτημα δείχνει τον εμπαιγμό που επιχειρείται σε βάρος της νέας γενιάς και όλων γενεών που θα ακολουθήσουν. Είναι τόσο μεγάλος και τόσο απροκάλυπτος ο εμπαιγμός και τόσο άδηλο και μαύρο το μέλλον που διαγράφεται για τους νέους από φτωχές οικογένειες που είναι άκρως απαραίτητο τα τοπικά ΜΜΕ να ενημερώσουν για την αλήθεια τον λαό, ώστε να μην δέχεται μόνο πλύση εγκεφάλου που του κάνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Δημήτρης Μπάιλας
π. Νομάρχης Κυκλάδων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*