«Δε νομιμοποιούνται να αυξήσουν τα Δημοτικά Τέλη στα νοικοκυριά της Νάξου. Να εισπράξουν άμεσα τις οφειλές»

δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Newsroom
05/04/2024 11:58
 
 
 

 

*Του Κωνσταντίνου Κλουβάτου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Naxostimes για επικείμενη αύξηση των Δημοτικών Τελών στη Νάξο, ως Δημότης του Δήμου Νάξου & Μ. Κυκλάδων και κάτοικος της Χώρας Νάξου, θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου:

Από τη μία παραδέχεται ο εκπρόσωπος του Δήμου ότι τη στιγμή που όλα ακριβαίνουν, τα δημοτικά τέλη παραμένουν σταθερά. Μα τι επιχείρημα είναι αυτό; Ακριβώς τη στιγμή που ακριβαίνουν όλα γύρω μας, είναι σκόπιμο να επιτεθεί και ο ίδιος ο Δήμος στις τσέπες των πολιτών; Τι λογική είναι αυτή;

Από την άλλη παραδέχεται η Δημοτική αρχή ότι «τα χρέη των δημοτών προς τον Δήμο αγγίζουν τα 4,5 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». Ευλόγως, αναρωτιούνται οι δημότες Νάξου & Μ. Κυκλάδων: Γιατί δεν εισπράττουν τόσα χρόνια τα οφειλόμενα; Τι περιμένουν; Μήπως επειδή κάθε τόσο μεσολαβούν δημοτικές εκλογές και οι οφειλέτες είναι ταυτόχρονα και ψηφοφόροι; Γιατί δε στέλνουν στην Εφορία τα οφειλόμενα ποσά για να εισπραχθούν άμεσα;

Η επιλογή των δύο αντιφατικών δηλώσεων, επικείμενης αύξησης δημοτικών τελών και ανείσπρακτων οφειλών 4,5, εκατομμυρίων ευρώ, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή στα μάτια των δημοτών.

Δε νομιμοποιείται ούτε ηθικά ούτε νομικά ο Δήμος να συζητάει για αύξηση δημοτικών τελών τη στιγμή που μπορεί να εισπράξει άμεσα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορεί να το συζητάει μόνο αφού εισπράξει και το τελευταίο ευρώ.

*Δρ. Κων/νος Κλουβάτος
Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κάτοικος Χώρας Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.656 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*