Νότιο Αιγαίο: 520 μαθητές παρακολούθησαν τις ενημερωτικές δράσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
10/01/2023 15:26
 
 
 

 

Συνολικά επτά ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Πάρο πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο του 2022 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος των ενημερωτικών διαλέξεων ήταν η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, η πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, η προστασία από ενδοοικογενειακή βία, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και η εν γένει ενημέρωση των πολιτών.

Οι διαλέξεις δόθηκαν στις εξής σχολικές μονάδες:
* Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (05/12/2022): Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

*16ο Νηπιαγωγείο Ρόδου & Δημοτικό Σχολείο Μαλώνας (07/12/2022): Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

*3ο Γυμνάσιο Καλύμνου (08/12/2022): Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων.

* Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου (12/12/2022): Αστυνομικό Τμήμα Πάρου.

* Δημοτικό Σχολείο Παστίδας (12/12/2022): Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

*12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (20/12/2022): Διεύθυνση Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου.

* Γενικό Λύκειο Σορωνής Ρόδου (20/12/2022): Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Στις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων.

Ακόμη, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Schwartz” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του, με έμφαση στο πώς ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Επίσης, αναπτύχθηκε το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν 520 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν σχετικά.

Επίσης:
*στις 3 Δεκέμβριου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης του κοινού, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια στην ενταύθα Κύπρου.

* στις 4 Δεκέμβριου, στη Μεγίστη, πραγματοποιήθηκε διάλεξη για θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και ναρκωτικών σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους. Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων, λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*