Σαντορίνη: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για πορτοφολάδες στην Οία – Κατασχέθηκαν 9.584 δολάρια και 1.110 ευρώ

Newsroom.
28/08/2026 11:45

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 29 και 30 ετών, φέρονται να εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό στην Οία αφαιρώντας πορτοφόλια από πολίτες – Εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις

Στη σύλληψη δύο γυναικών, ηλικίας 29 και 30 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί στη Σαντορίνη, μετά από έρευνα για κλοπές πορτοφολιών στην πολυσύχναστη περιοχή της Οίας. Στην κατοχή τους και στον χώρο όπου διέμεναν εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, 9.584 δολάρια ΗΠΑ και 1.110 ευρώ, ενώ οι Αρχές διερευνούν εάν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δύο αλλοδαπές, ηλικίας 29 και 30 ετών, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου στη Σαντορίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, κατηγορούμενες για διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο γυναίκες φέρονται να δρούσαν από κοινού στην Οία, εκμεταλλευόμενες την αυξημένη τουριστική κίνηση και τον συνωστισμό στην περιοχή.

Κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πρωί της Τετάρτης και της Πέμπτης φέρονται να αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτές, πορτοφόλια από δύο πολίτες. Τα πορτοφόλια περιείχαν χρήματα, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.

Είχαν μεταβεί στη Σαντορίνη με σκοπό τις κλοπές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενες είχαν μεταβεί στη Σαντορίνη με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σημεία του νησιού όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Κατά τις έρευνες στην κατοχή τους αλλά και στον χώρο διαμονής τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 9.584 δολάρια ΗΠΑ

– 1.110 ευρώ

– 3 κινητά τηλέφωνα

αξεσουάρ που, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές

Οι δύο συλληφθείσες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, ενώ παράλληλα οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν εάν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι στις Κυκλάδες και συνολικά στο Νότιο Αιγαίο βρίσκεται σε εφαρμογή ενισχυμένο σχέδιο ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά την τουριστική περίοδο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει συστηματικούς και εξειδικευμένους ελέγχους, με στόχο την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας, την ενισχυμένη αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών, την ταχύτερη ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά και τη διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post

Comments are closed.