Νέες απόπειρες μη νόμιμων μεταναστών να «περάσουν» στην Ευρώπη, μέσω Σαντορίνης και Μυκόνου

 
 
 

Επτά άτομα συνελήφθησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου, τα οποία προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνελήφθη κι ένας 47χρονος Ινδός διακινητής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
*Από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, υπήκοοι Βιετνάμ (ηλικίας 35, 39 και 48 ετών), καθώς και δύο άνδρες και μία γυναίκα, καταγόμενοι από Θιβέτ (ηλικίας 29, 38 και 45 ετών), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών κινέζικων διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις, με προορισμό την Ιταλία και την Ισπανία.
*Από αστυνομικούς του Α.Τ. Μυκόνου, μία 16χρονη υπήκοος Αφγανιστάν, διότι μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου ινδικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 47χρονος υπήκοος Ινδίας, διότι – όπως προέκυψε – προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα την 16χρονη υπήκοο Αφγανιστάν και την διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*