Σαντορίνη: Προορισμός – «γέφυρα» από τους μη νόμιμους μετανάστες για τις χώρες της Ε.Ε.

 
 
 

santorini caldera

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων, η Σαντορίνη, είναι ταυτόχρονα και ο αγαπημένος προορισμός παράνομων μεταναστών, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν ως «γέφυρα» στην προσπάθεια τους να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε.

Από την 1η μέχρι και τις 8 Ιουνίου, συνολικά 45 άτομα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Από αυτούς, μόνο τέσσερις ήταν γυναίκες (που μάλιστα συνόδευαν και δύο παιδιά), ενώ συνελήφθη επίσης κι ένας 45χρονος αλλοδαπός διότι, συνόδευε και καθοδηγούσε έναν μη νόμιμο μετανάστη, προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση. Οι υπόλοιποι 41 αλλοδαποί που συνελήφθησαν, ήταν ηλικίας μεταξύ 19 και 52 ετών, προερχόμενοι από Θιβέτ, Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Ιράν, Πακιστάν και Κίνα.
Οι χώρες, στις οποίες επιχείρησαν να ταξιδέψουν κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων ταυτοτήτων, διαβατηρίων και αδειών διαμονής, ήταν το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Γαλλία,
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*