«Πέρασμα» στην Ευρώπη τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου

 
 
 

syllipsi pakistanou 1

Περισσότεροι από 300 ήταν οι μη νόμιμοι μετανάστες που, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις και να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Σαντορίνης και Μυκόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στον Αερολιμένα Θήρας συνελήφθησαν συνολικά 301 άτομα. Από αυτά, οι 222 ήταν άνδρες και οι 79 γυναίκες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι μη νόμιμοι μετανάστες συνόδευαν και παιδιά, ο αριθμός των οποίων ανήλθε στα 14. Η ηλικία των συλληφθέντων ήταν μεταξύ 15 και 60 ετών και οι χώρες στις οποίες προσπάθησαν να ταξιδέψουν ήταν η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Δανία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Θήρας συνέλαβαν και τρεις διακινητές (έναν 33χρονο, έναν 31χρονο κι έναν 36χρονο , δυο απ’ αυτοί αλλοδαποί), οι οποίοι είχαν προμηθεύσει – κατά περίπτωση – τέσσερις από τους συλληφθέντες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τους καθοδηγούσαν από τον Πειραιά στη Σαντορίνη, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστούν παράνομα στη διεθνή πτήση που επιθυμούσαν.
Αντίστοιχα, στον Αερολιμένα Μυκόνου οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου συνέλαβαν μόλις 16 άτομα, ηλικίας 18-36 ετών και πιο συγκεκριμένα 10 άντρες και 6 γυναίκες. Οι χώρες, στις οποίες προσπάθησαν να ταξιδέψουν ήταν η Ιταλία και η Ολλανδία.
Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας).

(φωτό: αρχείου)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*