Ιταλία ο δημοφιλέστερος προορισμός των μη νόμιμων μεταναστών για τον μήνα Οκτώβριο

 
 
 

diavatirio plasto

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν συνολικά τον Οκτώβριο στους Αερολιμένες Θήρας και Μυκόνου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, ενώ στην λίστα προτίμησης τους, περιλαμβάνονταν επίσης η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.
Επίσης, συνελήφθησαν δύο διακινητές (ένας 25χρονος αλλοδαπός και μία 36χρονη), που κατεύθυναν και παρείχαν κάλυψη σε παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
Πιο αναλυτικά, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης συνελήφθησαν 108 άτομα (73 άνδρες και 35 γυναίκες), ηλικίας από 16 έως 56 ετών, ενώ στη Μύκονο συνελήφθησαν μόνο 4 άνδρες, ηλικίας από 25 έως 55 ετών.
Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*