Πιάστηκε «στα πράσα» παθολόγος Περιφερειακού Ιατρείου για έκδοση πιστοποιητικών υγείας επί πληρωμή

admin
20/05/2015 08:26
 
 
 

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη χθες γιατρός – παθολόγος Περιφερειακού Ιατρείου σε νησί των Κυκλάδων για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο γιατρός είχε «κόψει ταρίφα» για να εκδίδει πιστοποιητικά υγείας και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε αυτόν έπειτα από σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε πρόσφατα 20 ευρώ, ως αμοιβή για έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και δυο αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους ιδιώτες, μετέβησαν διαδοχικά στο ιατρείο του συλληφθέντα, ζητώντας τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας, με τον γιατρό να ζητά και να λαμβάνει και στις δυο περιπτώσεις τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

Άμεσα ακολούθησε η σύλληψη του ιατρού – παθολόγου, ο οποίος κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Σχετικά με την υπόθεση κατασχέθηκαν:

*Δύο πιστοποιητικά υγείας.

*Το χρηματικό ποσό των 600€, καθώς και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40€, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του γιατρού.

*Ένα βιβλίο – μητρώο ασθενών.

Για ευνόητους λόγους, το δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου δεν αναφέρει σε ποιο νησί των Κυκλάδων συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*