Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για διαφήμιση από επιχειρηματίες

Άκης Αξαόπουλος
28/09/2019 14:41
 
 
 

 

Έξυπνο κόλπο είχε βρει μια τριμελής σπείρα που δρούσε στα Χανιά και το Ρέθυμνο για να αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με το πρόσχημα ότι θα καταχωρήσουν διαφήμιση της επιχείρησής τους σε έναν επιχειρηματικό οδηγό που θα έφτιαχναν.

Τις επαφές με τα θύματα αναλάμβανε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους και, αφού συμφωνούσαν στο ποσό που θα κατέβαλαν, ένας 58χρονος συνεργός της πήγαινε για να τα παραλάβει και να τα στείλει στον 34χρονο “εγκέφαλο” της κομπίνας σε περιοχή της Αττικής. Εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη. Την στιγμή που παραλάμβανε ένα δέμα το οποίο του είχε στείλει ο 58χρονος.

Ο τελευταίος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Κισσάμου την στιγμή που εισέπραττε 40 ευρώ από την επιχείρηση ενός 28χρονου που είχε δεχθεί το τηλεφώνημα της άγνωστης συνεργού του και αντιλήφθηκε ότι ήταν απατεώνες. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 685 ευρώ προερχόμενα από τις κομπίνες και διάφορα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η παραλαβή χρημάτων από διάφορες επιχειρήσεις.

Οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας τους συνολικά σχεδόν 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν καταγγελθεί μόνο πέντε περιπτώσεις στο Δήμο Κισσάμου, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που συνεχίζουν την προανάκριση. Σε βάρος των τριών μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του 58χρονου, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγγελέα Πλημελειοδικών Χανίων.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 111 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.