Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης

admin
03/08/2015 13:01
 
 
 

 

Καθημερινό πλέον φαινόμενο αποτελούν οι συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, απ’ όπου προσπαθούν να επιβιβαστούν σε διεθνείς πτήσεις και να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Έτσι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 και 23 ετών (που συνόδευαν 1 παιδί) γιατί μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας αρχών Πορτογαλίας και Κορέας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και την Ιταλία.

Επιπλέον, στο αεροδρόμιο της Θήρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοο Σουδάν, ο οποίος συνόδευε και προμήθευσε με κάρτες επιβίβασης δύο υπηκόους Συρίας ηλικίας 36 και 47 ετών προκειμένου να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, κάνοντας χρήση  πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Ιταλίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*