Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ν. Αιγαίου για δημοσίευμα

Άκης Αξαόπουλος
23/04/2020 01:11
 
 
 

 

Με αφορμή δημοσίευμα που αναπαράγεται στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο με τίτλο «Επέβαλαν λανθασμένα πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσαγκάρη στην Κάλυμνο!» θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε παραβίαση των διατάξεων για την πρόληψη-αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, ο καταστηματάρχης συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και κατά συνέπεια της παράβασης του επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η ποινική υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά περίοδο, θανατηφόρου πανδημίας, που οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι το λιγότερο ανήθικο να προδικάζουμε ως «λανθασμένες» ενέργειες που αφορούν τη βεβαίωση συγκεκριμένων παραβάσεων σε πρόσωπα που δεν συμμορφώνονται με τις ρυθμίσεις για την προστασία του γενικού πληθυσμού.

Ο παραβάτης έχει και μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος τόσο για την υπεράσπιση του ενώπιον της δικαιοσύνης στην οποία παραπέμπεται η υπόθεση του, όσο και για την ακύρωση του διοικητικού πρόστιμου που του έχει επιβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες και Αρχές να κρίνουν την ορθότητα των ενεργειών των αστυνομικών και την αθωότητα ή μη του κατηγορουμένου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς που καθημερινά αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία που τους διακρίνει, επιτελώντας με πληρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης την αποστολή τους.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*